Поділитись:

Частині підприємців із Центрального ринку шукатимуть нове місце

Понеділок, 23 жовтня 2017, 17:10

Станом на 23 жовтня вдалося отримати підтверджувальні документи від 168 підприємців із Центрального ринку щодо підстав їхньої діяльності на одній із ділянок. Щодо ще 125 підприємців документів поки що не надходило.

Мова йде про земельну ділянку, розміром близько 0,5 гектара, яка досі була в оренді Волинської спілки споживчих товариств. Спілка своєю чергою укладала угоди з підприємцями про дачу в оренду торгових місць. Але міська рада договір оренди щодо саме цієї ділянки спілці не продовжила. Тож нині доля підприємців, які торгують на ринку у цій частині, під питанням. Для вирішення усіх обставин створили тимчасовому групу, куди увійшли чиновники, депутати і самі підприємці. На першому засіданні 12 вересня група прийняла рішення, що потрібно для початку отримати інформацію про власників контейнерів, які знаходяться на цій земельній ділянці. Поінформувати власників контейнерів повинні були працівники департаменту муніципальної дружини.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ХТО ШУКАТИМЕ КОНСЕНСУС ЩОДО ЦЕНТРАЛЬНОГО РИНКУ (СПИСОК)

Тож на черговому засіданні, що відбулося 23 жовтня, виконувач повноважень начальника управління розвитку підприємства та реклами Луцької міської ради Тетяна Чемерис повідомила, що таких контейнерів на цій ділянці є 390.

168 підприємців таки звернулися до мерії та надали необхідні дані про 265 конструкцій. По одному контейнеру має 101 підприємець. По 2 – 46, по 3 контейнери мають 15 підприємців, по 4 конструкції – 4 підприємців і по одному підприємцю мають 5 та 6 контейнерів. З них у 234 контейнерах торгують власники, а у 30 є інші особи за усною домовленістю без оформлення суборенди.

Засідання робочої групи пройшло на підвищених тонах ><span class=Засідання робочої групи пройшло на підвищених тонах

Депутат Сергій Була запропонував під час обговорення вести переговори лише з тими підприємцями, які пішли на діалог:

"Всі інші люди, які мають у власності контейнери і не звернулися, ми просто далі не розглядаємо взагалі їхні заявки, тому що був даний термін. І нам потрібно вести роботи тільки з тими підприємцями, які звернулися, показали, що у них там є майно, надалі відповідні документи. А всі інші – 125 – вже у нас стоїть питання, що вони там стоять незаконно і треба говорити про те, що їх там не повинно бути".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПІДПРИЄМЦІ ЗІ СТАРОГО РИНКУ НАПИСАЛИ СОТНІ ЛИСТІВ ДЕПУТАТАМ

Така пропозиція викликала негативну реакцію у членів комісії, які представляли підприємців. Зокрема, голова громадської організації "Бізнес-Волинь" та уповноважений зборами підприємців Центрального ринку представник Ігор Дильов зазначив, що сам не приносив документи, оскільки не бачить законності такої пропозиції. Він каже, що масла в вогонь долили працівники муніципальної варти, подавши пропозицію робочої групи як вимогу.

"Увага, вимога!" Ви взагалі читали як це було складено та подано? О 6 ранку 25 людей (їм ще охорона не відкривала ворота, бо ринок не відкрився, люди пізніше на роботу приходять) прибігли на територію ринку. У людей паніка, що йде захоплення майна", - зазначив Дильов.

Представники підприємців також говорили про те, що потрібне розуміння, яка подальша доля цієї земельної ділянки. Адже було рішення про те, щоб не продовжити договір оренди з обспоживспілкою, однак це рішення не означає, що там не бачать ринку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: СТАРИЙ РИНОК У ЛУЦЬКУ: ЗАБРАТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИ

"Не питання нашої робочої групи вирішувати що буде з ринком. Наше питання зробити підготовчі роботи, а далі це виключно повноваження ради", - зазначив голова групи, депутат Андрій Козюра.

Зрештою, після дискусій група прийняла рішення, аби тим підприємцям, які не встигли принести документи, дали ще 10 днів для цього.

Окрім цього є доручення управлінню підприємництву та реклами, архітектури та земельному управлінню запропонувати інші можливі варіанти розміщення вказаного ринку у межах міста на площі в 0,6 гектара. Термін виконання цього доручення теж 10 днів.

На сесії Луцькради негативне рішення по оренді прийняли щодо лівої частини ринку><span class=На сесії Луцькради негативне рішення по оренді прийняли щодо лівої частини ринку

Також надійшла пропозиція від підприємця Тетяни Біскуп, аби міська рада показала концепцію розвитку цієї території, Старого міста та парку імені Лесі Українки.

"У людей є побоювання, що ніяка це не територія під парковку, що цю територію зачищають під майбутні супермаркети, розважальні центри. Набагато легше буде працювати з людьми, коли вони побачать папір, на якому буде написано чорним по білому", - зазначила Тетяна Біскуп.

Винести концепцію, яка б показувала розвиток цієї території, напрацювати і винести на розгляд міської ради запропонував і депутат Борис Смаль.

Однак, Андрій Козюра зауважив, що це варто прописати у висновках роботи групи. А до цього провести переговори у тому числі з представниками облдержадміністрації, які опікуються старим містом. Водночас під час розгляду було зазначено, що вказана ділянка відповідно до документів запланована під громадську забудову, тобто може бути паркувальним майданчиком, функцію якого вона свого часу і виконувала.

Надрукувати
мітки:
коментарів