Єдиний в Україні соляний сомельє привезла до Луцька чорну сіль (фото)

На "WEST RЕST FORUM 2017", який відбувався у п'ятницю, 27 жовтня, у арт-кафе "Стоп-Кадр", що знаходиться у РЦ "Adrenalin City", приїхав єдиний в Україні соляний сомельє.

Творець і куратор конгресу шеф-кухарів "FONTEGRO UKRAINE і FONTEGRO EXPO" Катерина Авдєєва привезла на луцький форум 10 різновидів солі, про які професійно розповіла учасникам.

"Нині в світі нараховується близько тисячі солей. Вивчено та описано близько 300 солей. Ви повинні розуміти, що от завтра, до прикладу, я буду тут випарювати і це буде ще один вид. Моя власна колекція нараховує близько 125-130 видів, тому я це можу говорити зі знанням справи", - звернулася до учасників форуму Авдєєва.

Виявляється, існує така кам'яна сіль, яку дуже люблять вегетаріанці, бо вона пахне яйцем. Також існує і чорна сіль, і копчена на горіхові чи вишні (горіхова пахне чорносливом – ред.), і та, яку випарюють на лимоні, і навіть винна. Уся ця сіль може використовуватися при готуванні, проте є й фінішні солі, які додають у страву вкінці приготування.

Соляний сомельє дозволила учасникам форуму відчути на смак та запах привезені види солей. Учасники ж своєю чергою дегустували речовину та ставили запитання творцю конгресу шеф-кухарів.

"Сіль – це приправа, мінерал, який може зіпсувати смак страви, так його і покращити", - підсумувала Катерина Авдєєва.

* * *

Сподобалося? Підпишіться на нашу сторінку в Facebook. Також завжди будьте в курсі найважливіших новин, використовуючи чат-бота у Messenger. Ми не будемо спамити. Чесно :)
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Надрукувати
Луцьк
Опубліковано:
29.10.2017 19:00
Переглядів689
Коментарів1
Поділитись
Залишити коментар
Коментувати
19:14
29.10.2017
лучанка
я в шоці. Такого ще в житті не бачила. В мене в житті було тільки 2 вида солі - звичайна і йодована. А тут таке різноманіття
останні новини
19-11-2017 18-11-2017 17-11-2017
Вибір редактора

Рейтинг