Поділитись:

Docudays UA - 2017 в Луцьку: що показуватимуть

Середа, 15 листопада 2017, 09:10
Docudays UA - 2017 в Луцьку: що показуватимуть

До Луцька вкотре завітає Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Фестиваль у 2017 році відкриватимуть 23 листопада о 18:00 годині стрічкою Анастасії та Марії Старожицьких "Війна химер" .

Назва фільму

Короткий опис

"Боротьба Джамали" (29 хв.)

(шведсько-український фільм)

Журналістка Елін Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію та нинішню неспокійну ситуацію і складність становища кримських татар у наш час.

Dixie Land (60 хв.)

(український фільм)

Фільм Романа Бондарчука, арт-директора фестивалю Docudays UA, про дитячий оркестр під керівництвом Семена Ривкіна, без якого у Херсоні не відбувалося жодного свята.

В іншому світі (26 хв.)

(Польща, титрований)

У 40-річної Касі двоє дітей-підлітків, щасливий шлюб, її кохає чоловік. Вона жінка середнього класу з високим рівнем освіти, обіймає посаду менеджера. Її життя чудово організоване, вона досягає успіху у будь-якій справі. Одного дня її спокійне та досконале життя руйнує новина про те, що вона вагітна дитиною з синдромом Дауна. ..

Домашні ігри (17 хв.)

(Україна-Франція, титрований)

Фільм зображує життя Аліни Шилової, 20-річної киянки, яку може врятувати від бідності захоплення футболом. Наразі дівчина професійно займається спортом, але обставини складаються неоднозначно: раптово помирає мати Аліни, і на руках у юної спортсменки лишаються маленькі брат і сестра – 6-річний Ренат і 7-річна Регіна. Чи вистачить їй сили, аби впоратись з усіма труднощами? Як виграти матч свого життя, коли можливості і обставини проти тебе?

Intro (30 хв.)

(Росія, титрований)

Після смерті сина Юлія наче застигла. Вона не може з цим впоратись. Але вона вірить, що зустрінеться з тим, кого колись втратила.

Народжені бути вільними (74 хв.)

(Англія, Росія, титрований)

Цей фільм – викривальне розслідування глобальної торгівлі дикими морськими ссавцями від трьох відважних журналісток-дайверок Ґаї, Тані та Юлії. Їхня подорож приводить нас до найвіддаленіших куточків Росії і вперше дозволяє глядачу побачити, як жахливо поводяться з китами, дельфінами та моржами, а також відкрити для себе корупцію, що пронизує цей жорстокий міжнародний бізнес.

Природа мого серця (59 хв.)

(Філадельфія, Німеччина, титрований)

Це фільм про пристрасть у стосунках людини із природою. Подорож до коренів цієї пристрасті приводить нас у лісову глушину Фінляндії. По дорозі ми зустрічаємо ексцентричних людей, які присвятили своє життя природі. Вони одержимі покликом дикої природи, ідеєю про те, щоб бути її частиною, відчути спорідненість із дикими тваринами. У цьому фільмі пристрасть ентузіастів веде нас до природи їхнього досвіду. Що вони нам говорять про наше сучасне життя?

Укриття (21 хв.)

(Україна)

Історія зоозахисника і доґхантера, які стикаються в невидимій війні за визначення поняття людяності в країні, де занадто часто громадяни змушені діяти замість уряду.

У пошуках кращої долі (17 хв.)

(Німеччина, титрований)

Кілька випадків трудової експлуатації робітників-мігрантів із країн Східної Європи широко відомі громадськості. У цьому фільмі зображено життя трьох заробітчан. Це будівельник з Болгарії, який живе на вулицях Франкфурта, збираючи пляшки задля грошей на прожиття. Це жінка з Румунії, яка живе в кімнаті готелю разом із доньками. Щодня вона йде на пошуки роботи. І пенсіонер із Болгарії – водій вантажівки, який живе на трасі протягом чотирьох місяців, щоб підтримувати сім'ю вдома. Їхнє повсякдення позначене похмурою монотонністю та відірваністю від суспільства, але вони все одно не облишили надій на краще життя.

Щоденник (34 хв.)

(Україна)

Денису - 14. Він отримує двійки, рубиться в Доту і шукає себе. "Щоденник - твоє обличчя", - кажуть йому у школі. У відповідь він створює альтернативний відеощоденник, де відверто розмірковує про те, що дійсно турбує його. Ми - за лаштунками підліткового життя. Який він - шлях дорослішання?

Я не тутешня (26 хв.)

(Литва, Чилі, титрований)

Хосебе (88 років) мешкає у будинку для літніх людей у Чилі. У неї є манія – знати, звідки родом решта її літніх співмешканців. Усі кажуть їй, що вони чилійці, а не іспанці, як вона. Хосебе постійно думає про свою молодість у Країні Басків. Після року життя тут їй важко згадати, що вона у будинку для літніх людей. Але після 70 років життя у Чилі вона досі живо пам'ятає свою батьківщину.

Фестиваль аполітичний і некомерційний. Вхід на всі кіноперегляди та заходи фестивалю вільний!

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО "Волинський прес-клуб". Партнери показу-відкриття – Палац культури міста Луцька, департамент культури Луцької міської ради.

Організатори Міжнародного фестивалю – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО "Південь", Херсонський обласний фонд милосердя і здоров'я, ГО "Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв".

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Надрукувати
мітки:
коментарів