Поділитись:

"Луцьктеплу" не вигідне встановлення лічильників, - депутат

Субота, 18 листопада 2017, 16:00

Законом про комерційний облік передбачено 100-відсоткове встановлення надавачами послуг приладів обліку гарячої води і опалення.

Про це розповіла директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь".

Проте, зі слів Валентини Малютіної, ні в тарифі, ні якоюсь державною програмою не передбачені кошти на придбання цього обладнання. Відповідно до законодавства, це має робитись за рахунок надавача послуг, але з подальшим відшкодуванням споживачами.

"Луцьктепло" має самостійно це встановити в передбачені законом терміни, а споживачі протягом п'яти років мають компенсувати підприємству ці витрати. Хоча не зрозуміло, де підприємство візьме такі великі кошти на забезпечення 100-відсоткового обліку", – зазначила директор підприємства.

Натомість депутат обласної ради Святослав Кравчук зауважив, що самі надавачі послуг не зацікавлені у встановленні приладів обліку.

"Встановлення таких лічильників, з однієї сторони, дає можливість підприємству обліковувати теплову електроенергію і об'єми гарячої води, а з другої сторони, відповідно, зменшує доходи підприємства, тому що все це буде пов'язано з тим, що тоді ви ("Луцьктепло", – К.) не зможете чисто рахувати тепло на квадратний метр, а гарячу воду по лічильниках, які рахують і холодну, і гарячу воду, а вважаються лічильниками гарячої води", – пояснив депутат.

Зі слів Святослава Кравчука, ця ситуація стосується не тільки "Луцьктепла", а всіх підприємств теплової енергетики.

"Вони не зацікавлені в тому, щоб був об'єктивний облік тепла або гарячої води. Тоді надавачі послуг тепла будуть мати проблеми з точки зору тих втрат, які сьогодні вони можуть розділити на всіх, і, відповідно, воно розійдеться і його не буде видно",– переконаний він.

Також Святослав Кравчук додав, що завдяки тому, що Луцьк є одним з провідних міст у створенні ОСББ, є можливість зменшити навантаження на "Луцьктепло". Адже саме представники ОСББ зацікавлені в тому, щоб мати об'єктивний облік теплової енергії і гарячої води.

Як повідомила Валентина Малютіна, у Луцьку послугами опалення користуються 789 житлових будинків. З них наразі лише приблизно 43 відсотки забезпечені приладами обліку.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
10:55
27 лютого 2024
19 лютого 2024
12 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
31 жовтня 2023
11 жовтня 2023
06 жовтня 2023
27 вересня 2023
19 вересня 2023