Поділитись:

Олександр Безіков: "Я здатен зробити якісний трек, який може потрапити у телевізор"

Субота, 25 листопада 2017, 10:00

Не Монатіком єдиним – саме так хочеться описати Луцьк, де один за одним про себе заявляють молоді таланти. Одним із них є й музикант Олександр Безіков, який відомий чи не кожному лучанину. Хлопець грає на фортепіано, самостійно освоїв мистецтво аранжування треків та вже працює над виходом майбутнього альбому. А нещодавно лучанин презентував дебютний кліп на пісню "Як раніше" на телеканалі М2.

Тому "Конкурент" не міг оминути таку цікаву особистість і дізнався з перших вуст ексклюзивну інформацію про представлене відео, ставлення музиканта до грошей і крутих продюсерів та довідався про плани на майбутнє.

– У Луцьку певно кожен знає, хто такий Олександр Безіков. А як ти сам себе охарактеризуєш?

– Музикант, співак, навіть не знаю. Треба робити так, щоб про себе нічого не треба було говорити, щоб все було ясно діями, а не словами.

– В мережі набрала популярності твоя пісня про трагічні події в Україні "Не плачте, мамо". Розкажи про неї.

– Я дуже був вражений віршем, якого прочитав в інтернеті і музика відразу якось лягла. Це було десь 24-25 лютого минулого року. Слова написав хлопець із Києва – Микола Чорний. Ми з ним зв'язувались. Коли я вже зробив композицію, то йому відправили. Я із 2 години ночі робив гармонію. Потім ми на студії вже на ентузіазмі за три дні зробили її і випустили.

– Ти пишеш музику, чи не було бажання писати тексти пісень?

– Ні, туди я навіть не лізу (сміється – ред.). Одного разу лише пробував і все. Хоча, може колись як буде натхнення, то щось й напишу. Зараз я зосереджений тільки на музиці, на аранжуванні.

– Зовсім нещодавно ти випустив кліп на пісню "Як раніше". Зізнавайся – знайшов продюсера?

– Ні. Я співпрацюю з людиною, яка є моїм дуже близьким другом, Віталієм Матвійчуком. Це співпраця у фінансовому плані, плану дій і так далі. Із Віталієм у нас такий собі дружній бізнес (сміється – ред.). Щодо творчості, то співпрацюю з іншим другом Романом Ковальовим (KOVALERO).

– Розкажи про сам кліп. Де його знімали?

– Знімався він у Києві ще рік тому. Відзняли 8 жовтня, але тоді не було ніякого сенсу його випускати. Якщо є кліп, то одразу має бути й альбом. Альбом без піару – ніяк. Людям потрібно постійно про себе нагадувати, писати альбоми. Мінімум один раз в сезон має бути кліп, для того, щоб був результат. Над цим і працюємо – за два тижні їдемо знімати новий. Він буде більш драматичний.

Я до цього ставлюся дуже серйозно. Не хотів робити чогось середнього – просто взяти камеру, записати на мікрофон щось звичайне, зробити дилетантську роботу. Я хотів одразу зробити щось якісне і круте. Цей трек зі мною був постійно і я його вдосконалював 2 роки. Коли я вже відчув, що він більш-менш готовий, ми поїхали і зняли кліп. Але я б ще вдосконалив, музиканти зрозуміють – ще б модуляцію в останньому приспіві зробив би. Але вже пізно, придумав це коли вже кліп на М2 пішов у ротацію.

Зараз я можу сказати, що я здатен зробити якісний трек, який може потрапити у телевізор у плані самого аранжування. Зрозуміло, що порівняно із мегазірками, то так ще не зовсім можу (сміється – ред.).

– У цьому кліпі присутня симпатична дівчина. А чи насправді твоє серце зайняте?

– Зайняте.

– В музичний простір країни ти увійшов без псевдоніму? Чому?

– Я багато думав про це. Але що б не приходило в голову, скільки б не мучив себе, все одно все прийшло до того, що я назвався своїм прізвищем. Не знаю, як буде далі. Можливо буде ребрендинг чи щось таке, тоді будемо думати.

– Якщо до тебе прийде продюсер і обіцятиме тобі "золоті гори", ти погодишся з ним співпрацювати?

– Відмовлюсь.

По-перше, бо я вже працюю з Віталієм Матвійчуком. По-друге, гроші – це не головне. Якби я за ними гнався, то я б 8 років на студії не працював би. Свої перші 6 років я ж просто вчився. Мені ніхто нічого не показував, не було вчителя. Я просто сам сидів і вчив програму, постійно практикував. І за це я гроші не отримував.

– Отож 2017 для тебе став однозначно вдалим роком. Які плани на 2018?

– До весни дороблюватиму альбом, їхатиму знімати новий кліп. У 2018-му їх вийде ще близько 4-5-ти. Хочу випробувати себе у ролі музичного продюсера. Плануємо з командою працювати над багатьма цікавими проектами, адже хочеться зробити набагато більше.

ФОТО: Руслан ПИЛИПЧУК.

Надрукувати
мітки:
коментарів