Поділитись:

"чорна п'ятниця" в розумінні українських торгашів

Понеділок, 27 листопада 2017, 07:40

В Америці вже давно нікого не здивуєш тими "чорними п'ятницями", коли торгові центри, магазини влаштовують направду розпродажі із шаленими знижками, які можуть сягати і 90 %.

Деякі американці навіть відпрошуються з роботи аби піти на полювання торговими залами у пошуках омріяної речі з неймовірною скидкою. Ті ж таки торгові центри починають свою роботу чи не о 5 ранку.

Доводилось спілкуватися з українцями, які певний час жили у США, то вони кажуть що там дійсно знижки є знижками, а наші так звані ночі розпродажів це ніщо інше, як маркетинговий хід.

Досить часто недобросовісні власники магазинів, навпаки піднімають ціни на товар за декілька тижнів, а потім до цих цін ще "присобачують" знижку "- 20 %". Людина ж купує ту річ, собівартість якої насправді в рази дешевша і тішить себе ілюзією, що "ааааа, я купила джинси за – 20 %".

Або ж ще одна "чорна п'ятниця" по-українськи – за декілька днів (тижнів) до ночі розпродаж підняти ціну на товар скажімо до 100 гривень. В ту ж таки чорну п'ятницю ціну на товар чесно опускають, і не повірите (!), знову ж таки на 100 гривень.

Не знаю як для кого, а для мене "чорні п'ятниці" в українських магазинах суцільний "розіграш" і обман українців та ще й в той час, коли вони живуть в період не найкращого економічного стану в країні.

Може дехто і потрапляв на чесних власників українських магазинів, які дійсно дотримуються правил "black friday" але мені такі не потраплялись. Таке враження, що скрізь одні торгаші, а ці "чорні п'ятниці" для них - це хороший шанс продати залежані на складах товари за завищеними цінами під соусом "знижок".

Надрукувати
мітки:
коментарів