Поділитись:

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Понеділок, 27 листопада 2017, 16:35
У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Упродовж тижня, із 27 листопада до 3 грудня, ХІV Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Книгарня "Є" проводять показ і обговорення кращих фільмів світової кінодокументалістики.

Лучани і гості міста мають нагоду переглянути такі стрічки:

27.11 – 19:00. Природа мого серця (Фінляндія, Німеччина)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Фільм про пристрасть у стосунках людини ізприродою. Подорожуючи в нетрі Фінляндії, ми зустрічаємо ексцентричних людей, які присвятили своє життя природі. Вони одержимі покликом дикої природи, ідеєю проте, щоб бути її частиною, відчути спорідненість із дикими тваринами. З одного боку, природу треба захищати від впливу людини. З іншого, у нас є жага потрапити туди, де ніхто раніше не був. Щоб відновити зв'язок із природою, ми розраховуємо на технології, які віддаляють наше тіло від неї.

28.11 – 19:00. Домашні ігри (Великобританія, Україна. Франція)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Аліна Шилова, 20-річна киянка, котра професійно займається спортом. Однак обставини складаються неоднозначно: раптово помирає мати Аліни, і на руках у юної спортсменки лишаються маленькі брат і сестра – 6-річний Ренат і 7-річна Регіна. Аліна стає їм за матір. Її спортивна кар'єра на межі провалу. Уся їхня сім'я мешкає у тісній однокімнатній квартирі. Аліна хоче для брата і сестри кращого дитинства, ніж було у неї. Чи вистачить їй сили, аби впоратись з усіма труднощами? Як виграти матч свого життя, коли можливості і обставини проти тебе?

У пошуках кращої долі (Німеччина)

У цьому фільмі зображено життя трьох заробітчан: 1) будівельника з Болгарії, котрий живе на вулицях Франкфурта, збираючи пляшки задля грошей на прожиття; 2) жінки з Румунії, котра живе разом із доньками і щодня йде на пошуки роботи; 3) пенсіонера із Болгарії – водія вантажівки, котрий живе на трасі протягом чотирьох місяців, щоб підтримувати сім'ю вдома. Життя похмуро-монотонне, відірванне від суспільства, але вони все одно сподіваються на краще життя.

Я не тутешня (Литва, Чилі)

Хосебе (88 років) мешкає у будинку для літніх людей у Чилі. У неї є манія – знати, звідки родом решта її літніх співмешканців. Усі кажуть їй, що вони чилійці, а не іспанці, як вона. Хосебе постійно думає про свою молодість у Країні Басків. Після року життя тут їй важко згадати, що вона у будинку для літніх людей. Але після 70 років життя у Чилі вона досі живо пам'ятає свою батьківщину. Фільм сповнений гумору і смутку водночас.

29.11 – 19:00 Народжені бути вільними (Великобританія, Росія)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Цей фільм – викривальне розслідування глобальної торгівлі дикими морськими ссавцями від трьох відважних журналісток-дайверок Ґаї, Тані та Юлії. Їхня подорож приводить нас до найвіддаленіших куточків Росії і вперше дозволяє глядачу побачити, як жахливо поводяться з китами, дельфінами та моржами, а також відкрити для себе корупцію, що пронизує цей жорстокий міжнародний бізнес.

30.11 – 19:00 Укриття (Україна)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Історія зоозахисника і доґхантера, які стикаються в невидимій війні за визначення поняття людяності в країні, де занадто часто громадяни змушені діяти замість уряду.

01.12 – 19:00 Intro (Росія)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Після смерті сина Юлія наче застигла. Вона не може з цим впоратись. Але вірить, що зустрінеться з тим, кого колись втратила.

В іншому світі (Польща)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

У 40-річної Касі двоє дітей-підлітків, щасливий шлюб. Вона обімає посаду менеджера. Її життя чудово організоване, вона досягає успіху у будь-якій справі. Але одного дня вона дізнається, що вагітна дитиною з синдромом Дауна. У цей момент вона має вирішити: народити або зробити аборт. Але кожне з рішень призведе до драматичних наслідків і травм…

02.12 – 18:00 Щоденник (Україна)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Денису – 14. Він отримує двійки, рубається в Доту і шукає себе. "Щоденник – твоє обличчя", – кажуть йому у школі. У відповідь він створює альтернативний відеощоденник, де відверто розмірковує про те, що дійсно турбує його. Ми – за лаштунками підліткового життя. Який він – шлях дорослішання?

Боротьба Джамали (Швеція)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Дуже особистий і потужний портрет талановитої жінки, а також пісні і виступу, які пролили всьому світові світло на історичні події депортації кримських татар і сучасну політичну ситуацію. Журналістка Елін Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію та нинішню неспокійну ситуацію і складність становища кримських татар у наш час.

03.12 – 18:00 Dixie land (Україна)

У Луцьку стартує Docudays UA: програма

Фільм Романа Бондарчука, арт-директора фестивалю Docudays UA, про дитячий оркестр під керівництвом Семена Ривкіна, без якого у Херсоні не відбувалося
жодного свята. Але дорослішання – невідворотнє. Раптом виявляється, що учитель – смертний, а в друга – свої плани на життя. Медалі й оркестрові інструменти виблискують на сонці, але кожна дитина має свою долю – з музикою чи без неї.

Стежте за подіями та дізнавайтеся більше у групі Фестивалю на Facebook

Фестиваль аполітичний і некомерційний. Вхід на кіноперегляди та заходи фестивалю вільний!

Надрукувати
мітки:
коментарів