Поділитись:

Vox populi: чи допоможуть українцям "тимчасові права" і 50 км/год (фото)

Неділя, 03 грудня 2017, 20:00

Серед усіх країн Європи в Україні найвища смертність на дорогах. Тож уряд вирішив взятися за безпеку руху. Запропоновані нововведення повинні суттєво зменшити кількість аварій і, відповідно, постраждалих у них.

Серед найбільш обговорюваних змін у ПДР – обмеження швидкості руху у межах населених пунктів до 50 км/год та видача першого водійського посвідчення терміном на два роки. "Конкурент" запитав у лучан, як вони ставляться до таких нововведень та чи вважають їх ефективними.

Іра:

Зменшення швидкості в населених пунктах суттєво ситуацію не змінить. Що стосується заміни водійських посвідчень через два роки, то це дуже погано, що доведеться "напрягатись" і міняти ще щось.

Максим:

Я вважаю, що правильно зробили, що обмежили швидкість. Останнім часом трапляється дуже багато аварій. Особливо діти, вони ж на дорогу ще не дивляться, як треба. Вони на дорогу вибігають, багато водіїв, яким по 17-18 років, вони теж не досвідчені і, крім того, не відомо, як вони права отримали. Вони дуже гоняться. Наприклад, у селі, де моя бабуся живе, були такі, що до 90 км/год гнали. Тож я вважаю, що правильно зробили. Що стосується того, що перші права видаватимуть на два роки, то теж вважаю, що це правильно.

Віталій:

Думаю, що правильно зробили, що швидкість обмежили. Щоб був порядок. Саме по собі обмеження нічого не дасть доти, доки не буде культури водіїв по відношенню до безпеки дорожнього руху, це нічого не дасть. Що стосується видачі перших прав лише на два роки, то вважаю, що це неправильно. Права видавалися пожиттєво. Таке нововведення нічого не змінить.

Антон:

Я люблю швидко їздити. Обмежили до 50 км/год, так зараз і 60 км/год ніхто не їздить. Це суттєво нічого не змінить. Щодо перших прав на два роки, то вважаю, що, можливо, потрібно, щоб люди здавали на права, а не купляли їх. Треба пробувати, буде видно.

Ірина:

Видача водійського посвідчення на два роки в якихось випадках є правильним нововведенням. Злісних порушників це, звичайно, навряд обмежить, але, можливо, це якось більше буде контролюватися. А обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/год, то це правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЗМІНИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВОДІЇВ – ДОБРЕ ЧИ НІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 березня 2024
26 лютого 2024
18 лютого 2024
27 січня 2024
17 січня 2024
03 грудня 2023
11:15
30 листопада 2023
23 листопада 2023
20 листопада 2023