Поділитись:

Як волинські атовці дивилися прем'єрний показ фільму про Донецький аеропорт (фото)

П'ятниця, 08 грудня 2017, 10:00

Довгоочікувана українська драма-бойовик "Кіборги" нарешті вийшла у прокат. У четвер, 7 грудня, у кінотеатрі "Multiplex" переглянути фільм прийшли волинські атовці разом зі своїми сім'ями. Безкоштовні квитки на сеанс у одному із кінозалів подарував бійцям Громадянський рух "СВІДОМІ" спільно із РЦ "Промінь".

"Не дарма так співпало, що цього тижня був День волонтера, День Збройних сил України та стартувала прем'єра фільму. Громадянський рух "Свідомі" не зміг лишитися осторонь та запросив учасників АТО з їх дружинами на прем'єру "Кіборгів", адже ми всі маємо допомагати один одному, об'єднуватися, співпрацювати та ставати свідомими", – зауважив активіст ГР "Свідомі" Євгеній Мікоян.

Євгеній Мікоян та Олег Кобилинський><span class=Євгеній Мікоян та Олег Кобилинський

Голова ГО "Луцька міська організація Спілки воїнів АТО Волині" Олег Кобилинський, своєю чергою, зауважує, що такий сімейний відпочинок дозволяє реабілітуватися краще і швидше.

"На сімейну реабілітацію зараз ніхто не хоче виділяти зайвих коштів. Кажуть, що самих учасників АТО готові реабілітувати, чи відправити в театр, але ніхто не розуміє сімейної драми цього всього. Адже коли атовець ходить на концерти, а дружина сидить вдома з дітьми, потім вдома влаштовуються такі "концерти", що мало не видасться (сміється – ред.). Дуже добре, що зробили акцент на сімейному відпочинку, нехай це навіть буде драматичний екшн. Але це буде пережито з членами сімей. Цей фільм передає події, які відбуваються на Сході, і коли прийдеш з дружиною чи дівчиною, то вони частково зможуть зануритися в цей дух.

Хлопці-бійці завдяки таким фільмам розуміють, що історія не забута, що вона відроджується. Це супровід того, що відбувається на Сході. В мирному житті показують людям, що відбувається там", – пояснив Олег Кобилинський.

Та додав, що ГО дуже вдячна Громадянському руху "Свідомі" за виділені квитки і взагалі за те, що члени руху плідно допомагають реабілітувати автовців такими заходами.

"Ми вже були у "Промені" на концерті гурту "Тік", тепер от прийшли на фільм "Кіборги". В цьому великий плюс, що навіть не розділяли учасників АТО на кіборгів і не кіборгів, а дали змогу подивитися цей фільм усім бійцям в межах можливостей залу", – підсумував голова громадської організації.

Менеджер з маркетингу та просування в "Multiplex" Роман Ковтонюк зауважив, що купуючи квитки на фільм "Кіборги", 5 гривень від вартості кожного квитка передаються для сімей загиблих. Також додав, що фільм є досить популярним і, певно, нікого не залишить байдужим.

Менеджер з маркетингу та просування в Менеджер з маркетингу та просування в "Multiplex" Роман Ковтонюк

Українська драма-бойовик з перших секунд захоплює своєю реалістичністю. У фільмі піднімаються мовні питання, питання віри та стосунків між батьками й дітьми. Кожен кадр пронизаний відданістю українських бійців, готовністю боронити кордони кожної секунди та незламністю духу.

У фільмі є епізод, де командир питає у бійців, чому прийшли на фронт і за що люблять Україну. Вояки, своєю чергою, пояснюють, що готові боротися за справедливість, за те, щоб краса рідної землі, природи, садків вишневих коло хати не була відібрана російськими загарбниками.

"Коли я уявлю, що кордон з Росією може бути під Полтавою, то в мене таке відчуття, що мене зараз інсульт схватить. Я чути не можу цієї брехні про братні народи, коли один народ диктує що робити іншому, коли діти воюють. Діти! Коли мій син! І я повинен бути тут! І садок у мене є тут. Ясно?", – відчайдушно пояснював один із героїв фільму.

Фільм від початку і до кінця український. Присутні і надто драматичні події, і героїчні, і сльози, і жарти.

По закінченню перегляду атовці у холі РЦ ділилися враженнями від фільму і всі як один говорили тільки схвальні відгуки, а жінки покидали залу із заплаканими очима, тримаючи своїх бійців за руки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів