Поділитись:

Луцьку молодь вчили розвивати своє місто (фото)

Субота, 09 грудня 2017, 17:10

Залучення коштів на молодіжні проекти, участь молоді у роботі Луцької міської ради та інфраструктура міста – такі теми обговорювала луцька молодь під час форуму #4LutskYouthforum, який відбувся у розважальному центрі "Промінь" 9 грудня.

Організаторами заходу є департамент сім'ї молоді та спорту Луцької міської ради та Молодіжний центр Волині, – пише ІА "Волинські новини".

На початку форуму начальник відділу сім'ї та молоді департаменту сім'ї молоді та спорту Луцької міської ради Катерина Шкльода розповіла про мету його проведення.

"Нещодавно була ухвалена європейська хартія про участь молоді у муніципальному та регіональному житті. Вона передбачає включеність та активність молодої людини в життя того міста, в якому вона знаходиться, адже без активної молоді не можна побудувати державу. Також нею передбачено представництво молоді при органах місцевого самоврядування, також повинен бути механізм спільного управління проектами, тобто молоді люди повинні сприяти тому, щоб їхні ідеї були реалізовані. Окрім того, має бути механізм консультації молоді", - зазначила Катерина Шкльода.

З її слів, на форумі розроблять "Дорожню карту реформ молодіжної політики Луцька" - це план заходів та роботи на наступний рік молоді з представниками бізнесу та владою.

Своєю чергою, директор департаменту сім'ї молоді та спорту Олексій Веремійчик зауважив, що наразі є показники того, що місто рахується з молоддю.

"Ваші ідеї – це індикатор нашої майбутньої роботи, тому ми налаштовані на співпрацю. Будемо активніше знаходити шляхи комунікації з молоддю шляхом проведення різних заходів та залучення молоді до обговорення та реалізації різних проектів. Нам вдалося затвердити програму на проведення молодіжних заходів, підтримки молодіжних ініціатив у 2018 році. Основний пріоритет – це молоді люди, які генеруватимуть ідеї", - підкреслив Олексій Веремійчик.

Також на форумі презентували проект "U-ReportUkraine", систему опитувань через безкоштовні СМС, яка дозволяє дізнатись думку молоді щодо важливих суспільних питань, і застосовувати ці дані у молодіжних програмах урядових установ, громадських міжнародних організацій.

Як розповів аналітик проекту U-Report Світозар Ніцполь, коли розпочинався цей проект, ті, хто його впроваджував, розуміли, що в Україні є молодь, яка постійно висловлюється з приводу тих чи інших проблем, а також є ті, хто пасивний, тому було завдання зробити так, щоб людина, лежачи в себе вдома на дивані, могла впливати на рішення, які виносяться на рівні держави.

Україна стала 18 країною, яка долучилося до цього проекту. Наразі у світі є 3,5 мільйона людей, які постійно проходять опитування. За 2 роки існування проекту в Україні до нього долучилося 53 тисячі людей.

Участь в роботі форуму взяли активісти Громадянського Руху "СВІДОМІ".

Учасники форуму також зареєструвалися у програмі та дали відповідь на питання: де вони проводять час, що варто створити у Луцьку та наскільки молодь орієнтується у роботі Луцької міської ради – таким чином молодих людей підвели до 4 тем, які обговорювалися: інфраструктура Луцька, тобто, що в місті має бути для молодих людей; підтримка молодіжних проектів та як на них залучити гроші; участь молоді у роботі Луцької міської ради; спілкування молоді.

Надрукувати
мітки:
коментарів