Поділитись:

У Луцьку стартувало нове промислове виробництво (фото)

Четвер, 14 грудня 2017, 14:10

Нове виробництво з іноземними інвестиціями та європейськими амбіціями "Татрафан" нещодавно відкрилося у Луцьку.

На офіційне відкриття у вівторок, 12 грудня, завітали акціонери, представники компанії "Хемосвіт" із Словаччини та "Рані Пласт" із Фінляндії, виконавчий директор підприємства Рудольф Крайняк, секретар міської ради Григорій Пустовіт, перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Степанцов, начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрій Кресак, начальник Луцького відділу супроводження великих платників податків ДФС Олександр Лебедь та Надія Шутовська й Людмила Касьян, відомий луцький підприємець , який долучився до приходу цих іноземний інвесторів в Луцьк в середині 90-х, Володимир Мікуліч, багаторічний директор ВАТ "ЛуцькПластмас" Віктор Матков та працівники компанії.

Виконавчий директор підприємства Рудольф Крайняк><span class=Виконавчий директор підприємства Рудольф Крайняк

Після промов, слів привітань та побажань подальшого розвитку від поважних осіб відбулося перерізання стрічки та запуску виробництва.

Взагалі такий бізнес розпочався з кінця 90-х років, коли до Луцька прийшла словацька компанія "Хемосвіт". Вона першою з іноземних компаній поставила дві флексографічні машини. Тоді компанія розвивалася повільно і для того, щоби влити нове життя, сюди були вкладені інвестиції в нове обладнання і частково новий персонал.

Оновлена компанія працює з травня цього року. Вона заснована на базі компаній "Теріхем-Луцьк" і "Луцькхім". Власниками нової компанії у Луцьку є "Хемосвіт" на 50% та на стільки ж відсотків "Рані Пласт".

На луцькому підприємстві діє три напрямки виробництва – виробництво біоксальноорієнтованої поліпропіленової плівки, металізація плівки і виробництво гнучкої упаковки, на яких працюють близько 250 робітників.

Виробництво гнучкої упаковки – один із основних видів діяльності "Татрафан". Вона використовується для упаковки харчових продуктів – чипси, сухарики, хліб, спеції, чай, кава, крупи, макарони, бакалія. Також на підприємстві є дільниця виготовлення мішків, різки плівки та ламінування.

Машини у компанії виключно іноземного виробництва. Флексографічна машина – Іспанія, різальна машина – Чехія, машина для виробництва пакетів, мішків має бельгійську розробку та малайзійське виробництво.

Що стосується сировини, то поліпропіленову плівку, в тому числі й металізовану, виготовляють на власному підприємстві, але уся сировина для її виготовлення закуповується в Європі. Поліетиленові плівки, РЕТ, СРР імпортуються від європейських та азійських виробників.

"Татрафан" працює для українських клієнтів, проте деяка продукція може йти на експорт.

"Що стосується виробництва гнучкої упаковки, то нині ми працюємо тільки з українськими клієнтами. Співпрацюємо з "Ахмад", "Майський чай", "Рошен", "Миронівський хлібопродукт", "Київхліб", "Київський картонно-паперовий комбінат", луцьким ПАТ ВГП "Рута", – повідомив директор департаменту виробництва Сергій Михалюк.

Директор департаменту виробництва Сергій Михалюк><span class=Директор департаменту виробництва Сергій Михалюк

Весь матеріал, який використовують на підприємстві, може мати нове життя у вигляді інших пластмасових виробів, або як добавка до інших компонентів. Частину відходів там переробляють у гранули і виготовляють із них плівку, частину ж продають в інші компанії для їхнього виробництва.

У компанії "Татрафан" акцентують увагу на якості продукції.

"Наш продукт є якісним, адже підприємство пройшло сертифікацію по чотирьох міжнародних системах управління. Тому ми з упевненістю гарантуємо, що наша упаковка не нашкодить ні продукту, ні споживачу", – запевнив директор департаменту виробництва.

До того ж підприємство пройшло атестацію робочих місць і всі речовини, які містяться в повітрі, відповідно до нашого законодавства, не перевищують гранично допустимих концентрацій.

Середня зарплата працівників на підприємстві становить 10 тисяч гривень. Проте в Україні немає навчальних закладів, які б випускали професійних друкарів флексографічного друку або машиністів різальних машин, тому на підприємстві новачків навчають досвідчені працівники.

"Ми дбаємо про соціальну складову. На нашому підприємстві одна з найвищих офіційних зарплат промисловості в нашій області. В нас є спортзал, працівники можуть його безкоштовно відвідувати. Також є своя міні-футбольна команда, яка бере участь у аматорській футбольній лізі. Працівники відповідно до колективного договору при народженні дитини чи смерті близького родича отримують матеріальну компенсацію", – підсумував Сергій Михалюк.

Нині на виробництві гнучкої упаковки виготовляють 150 тонн продукції в місяць, проте в наступному році планують збільшити виробництво вдвічі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯК У ЄВРОПІ: ЕКСКУРСІЯ ЛУЦЬКИМ "ТАТРАФАНОМ"

Надрукувати
мітки:
коментарів