Поділитись:

Зима в повітрі, море під ногами

Четвер, 14 грудня 2017, 07:40
Зима в повітрі, море під ногами

Із кожним роком все більш некомфортною стає зима. По-перше, обігріватися тепер дорожче. По-друге, якось не до святкового настрою після кожного випуску новин. По-третє, що ця зима робить зі взуттям і моїми нервами?

Наприклад, у вихідні була відлига після снігопаду. Йду і чортихаюся. Закінчилася зимова казка і місто перетворилося на суцільну калюжу. Човгаю по тротуару і розумію, що є такі ділянки, де навіть острівців сухих немає. А поруч їде очисна техніка. Дядько-водій ретельно підгрібає лопатою весь сніг з дороги і він навалюється на тротуар, або ближче до бордюрів. Як добре тим, хто в авто, а що ж робити пішоходам, які тепер в цей весь снігобруд мають вступити, аби перейти дорогу? Та що я вам розказую, самі човгали.

Скажете, таке завжди після зими. Але ж ні! На більшості подвір'їв приватних будинків у той день було сухо. Бо якщо вчасно сніг не прибрати лопатою, під ногами буде це болотце. І ходити не приємно і нести його до хати не хочеться. Тому його вчасно прибрали - висипали на газон, під дерева, туди, де потрібна вода.

І тоді я не розумію: чому наші комунальні служби, установи завжди, доки себе пам'ятаю, перед зимою звітуються, що вони готові до зими? Бо ж на мій суб'єктивний погляд, це далеко від правди.

Ближче до реальності треба було би сказати так: місто має певну кількість сумішей, аби посипати вулиці, аби розчистити головні транспортні потоки і можливо навіть головні пішохідні. Але у нас не достатня кількість двірників, техніки для тротуарів, лопат, не так побудована мережа, не таке покриття, аби зайва вода швидко стікала, і щоб у перші дні відлиги міщани не човгали в калюжах. Ми до зими готові частково. Ви будете відчувати незручності. І не раз.

Тому рекомендуємо вдягати гумові утеплені чоботи, або купувати взуття з гортексом, або ось вам лайф-хак - пакетик на шкарпетку. Або можна пересидіти вдома, або самостійно розчистити ті ділянки, які потрібні вам сухими. І загалом – ми не можемо бути готові до зими впринципі, бо ми не Господь Бог, аби знати, скільки снігу чекає на наше місто чи не чекає. І оскільки коштів для залучення людських ресурсів, закупівлі техніки у нас немає, можемо запропонувати хіба що міську програму "Лопата" і кожному під'їзду виділити інструмент для чистих дворів і прилеглих тротуарів.

Це було б так чесно, що я би такого чиновника заповажала. І навіть взяли би участь в програмі "Лопата".

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів