Поділитись:

Найголовніше - погода вдома

Субота, 16 грудня 2017, 07:40

Внаслідок безповоротного процесу глобального потепління доводиться спостерігати дивні погодні явища, які були непритаманні раніше нашому регіону.

Для прикладу, коли квітень місяць на дворі, а заморозки такі зранку, що не зайве взувати теплі черевики та кутатися у шерстяний шарф. Або ж дощове й холодне літо, яке нагадує осінь. Восени можна спостерігати людей, які гуляють вулицею у футболках, бо ж спекотний жовтень надворі. Так і зараз за вікном, дощ льє мов з відра - ціла осіння гроза. Хоча вже середина грудня.

Згадую такий епізод з життя, коли ще в школі вже о такій порі року навколо будинку ми з сусідськими дітьми ліпили цілі шеренги із сніговиків і виклянчували в моєї мами моркву та червоний буряк, аби зробити носа й рота сніговим бабам.

Нині ж зима не поспішає, а новий рік зустрічаємо із дощем за вікном замість снігу. Зате потім посерд весни ще ходимо в пуховиках.

Щось мене ці зміни погодні геть не радують, але маємо що маємо. Тому в новорічну ніч не варто зважати на відсутність снігу, а радіти, що зустрічатимеш його в колі найрідніших. Адже як в тій пісні співають – "найважливіше за все – погода вдома"?

Надрукувати
мітки:
коментарів