Поділитись:

Луцький зоопарк - в єдиній системі зоопарків світу

Неділя, 17 грудня 2017, 15:41

За шість років комунальне підприємство "Луцький зоопарк" в рази збільшило кількість мешканців. Із 43 видів тварин їхня кількість зросла до 94, а це близько 500 особин: від левів, тигрів і до морських свинок.

Директор зоопарку Людмила Денисенко розповіла, що звіринець регулярно поповнюється новими тваринами. Це, каже, стало можливим, зокрема і завдяки довірі до діяльності зоопарку. Інформує ІА "Волинські новини".

"У 2012 році тварин у зоопарку налічувалося 43 види, а зараз 94 - це близько 500 тварин. Нові мешканці в зоопарку зʼявляються, першою чергою, завдяки обміну між українськими зоопарками", - розповідає директор.

Та додає, що цього року вдалося вийти на обмін між європейськими звіринцями - уклали договори із Варшавським та Ризьким зоопарками. ВІдтак Луцький зоопарк приєднався до єдиної системи зоопарків світу (Species360 – міжнародна система інформації видів).

"Ця система дозволяє будь-якому зоопарку, що віддає свою тварину на утримання, прослідкувати її подальшу долю, починаючи від умов утримання до того, чи буде тварині комфортно у новій домівці. До нас уже такі перевірки приїжджали й були задоволені тим, в яких умовах ми тримаємо наших мешканців, нам довіряють, тому тварин регулярно більшає", - додає Людмила Петрівна.

Керівник звіринцю додає, що цьогоріч Луцькому зоопарку активно допомагають меценати.

"Приміром власники однієї із мереж ресторанів у Луцьку подарували папуг, а депутати знайшли йому пару. Карликові ігрунки теж приїхали завдяки небайдужим людям, які придбали для свого зоопарку цих милих тварин. Це завжди цікаво лучанам. Зазвичай після появи нового мешканця усі тільки й ідуть на нього дивитися", - каже Людмила Денисенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів