Поділитись:

У Луцьку відкрили нову амбулаторію (фото)

Середа, 27 грудня 2017, 17:33

Лучани, що проживають на вул. Гордіюк, Кравчука, Федорова, Конякіна, Соборності, неодноразово зверталися до міської влади щодо відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини у 40-му мікрорайоні.

Для забезпечення їх потреб у якісних медичних послугах вівільнили приміщення для амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №5 КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2" на вул. Гордіюк, 39, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Ремонт приміщення тривав практично три місяці. Сьогодні ж, 27 грудня, відбулося офіційне відкриття новоствореної амбулаторії.

Головний лікар КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Ганна Кравчук зауважила, що у 2017 році з міського бюджету виділено 2 364 тис. грн для проведення капітальної реконструкції приміщення під амбулаторію. Для оснащення амбулаторії з міського бюджету було додатково виділено 531,5 тис. грн.

В амбулаторії працюватимуть 6 лікарів загальної практики–сімейних лікарів та сестри медичні загальної практики–сімейної медицини. Тут зможуть отримувати первинну медичну допомогу 12 тис. мешканцям мікрорайону.

Консультації лікарів-спеціалістів проводитимуть на базі комунального закладу "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2". Задля цього працівники амбулаторії будуть здійснювати попередній запис пацієнтів на прийом.

В амбулаторії буде надаватися медична допомога в повному обсязі першого рівня: лабораторні та ЕКГ-обстеження, проведення маніпуляцій (внутрівенних, внутрім'язевих, підшкірних), проведення інгаляцій, електрофорезу та інших фізіотерапевтичних процедур. Будуть виконуватись призначення лікарів-спеціалістів та рекомендації після перебування пацієнта у стаціонарі та денному стаціонарі.

Ганна Кравчук зауважила, що перших пацієнтів в амбулаторії приймуть уже після Різдвяних свят. Нині ж встановлюватимуть медичне обладнання.

Прийом в амбулаторії буде здійснюватися з 8:00 до 19:00 години щоденно, в суботу з 9:00 до 15:00 години, неділя – вихідний день. Контактний телефон для довідок: 715 060.

Надрукувати
мітки:
коментарів