Поділитись:

Хостел та офіцерська школа: що буде в луцькому Будинку офіцерів

Середа, 27 грудня 2017, 14:00

Будинок офіцерів у Луцьку за кілька років обіцяють відреставрувати та поселити туди професорів.

Про це 27 грудня у стінах Луцького НТУ повідомив ректор університету Петро Савчук.

"Ми будемо почергово робити його ремонт і реконструкцію. Зараз розпочинаємо з того боку, який зліва. Там п-подібна споруда. Зробимо хостел зверху. Адже в нас є запит серйозних професорів, які хочуть приїхати. В нас потужності недостатні. І ми зробимо спочатку хостел – це ліве крило. Далі в нас – центральний хол, де нам треба буде зробити основні роботи. І далі вже почергово наступні етапи будуть", - розповів Савчук.

Також додав, що стосовно фінансування є підтримка з боку мерії Любліна та деяких зацікавлених інвесторів.

"Приблизно 40 млн гривень потрібно, щоб провести ремонтно-реконструкційні роботи повністю для того приміщення, яке є. Слава Богу, воно збереглося в достатньо належному стані завдяки тому, що ми постійно хай небагато, але виділяємо кошти на його збереження. На жаль, там нема опалення, тому ми мусимо швидко цей об'єкт робити. Надіюсь, що за декілька років ми цей процес завершим", - зауважив ректор.

До того ж університет має підтримку від губернатора.

"Ще в нас є підтримка від Володимира Гунчика і я безумовно не лише його поважаю, а вважаю, що губернатор дійсно більш об'ємно бачить ситуацію в плані розвитку тих чи тих об'єктів, які важливі для міста і області. І власне в нього була ідея, щоб залишити сегмент цього приміщення для навчання, підвищення кваліфікації офіцерів. Ми його і залишимо. Тобто в нас там буде офіцерська школа. Ми ведемо перемовини з Міністерством оборони, щоб все таки вони фінансово вклад зробили в цю реконструкцію. Тому що на сьогодні ви знаєте 1,5 млн гривень зусиллями депутатського корпусу виділено на створення військової кафедри в ЛНТУ. І тих 500 тис грн, які передбачалися ще на виділення, ми їх завдяки підтримці депутатів на останній сесії, ми їх закумулюємо на Будинок офіцерів", - пояснив Петро Савчук.

До того ж, за словами ректора, вже вдалося підготувати звернення спільно з Міносвіти і Міноборони щодо спільного використання частини цього приміщення.

Надрукувати
мітки:
коментарів