Поділитись:

Чим запам'ятався Луцьк для українських медіа в 2017 році

Неділя, 31 грудня 2017, 10:00

Привернути увагу всеукраїнських засобів масової інформації не просто — інформаційний привід має бути або дійсно важливим, або шокуючим, або справді курйозним. Про Луцьк згадували рейтингові сайти та інформаційні агентства у різних контекстах. Сайт новин Волині "Конкурент" вирішив дослідити, про які події говорили журналісти на всю Україну.

Найбільше висвітлювалася тема, що стосується не лише Луцька чи Волині, а міждержавних стосунків. Мова йде про обстріл польського консульства у Луцьку. Можна знайти кілька десятків заміток, що стосуються цієї тематики: від публікації лише світлин до коментарів експертів.

Звісно, ЗМІ написали про смерть міського голови Миколи Романюка та більше чи менше висвітлювали епопею з вибором нового очільника міста на довиборчий період.

Зі світу криміналу привернуло увагу медіа побиття темношкірих студентів, аварія за участю маршрутного таксі, де постраждали люди, смерть жінки через несправний ліфт та загибель людей під колесами потягу, загадкова смерть у луцькому СІЗО, а також катання п'яної моделі, яка хотіла бути міс Україна.

Згадували медіа і нашумілі пожежі: зокрема, займання ресторану Patio di Fiori, про те, як згоріла трансформаторна підстанція на ринку та займання автомобіля нардепа Ігоря Лапіна.

Набула розголосу проблема, пов'язана зі смородом у Луцьку та буря, яка пронеслася містом влітку, а також про спалах кору.

Серед позитивних новин, що асоціюються з Луцьком:

Окремо згадаємо про курйозні моменти, які зацікавили центральні ЗМІ.

Зокрема, розповідали у медіа про те, що Луцьком катався автомобіль зі сніговиком на капоті. Згадали про сміливців, які вирішили покататися на санчатах, прив'язаних до авто. Також у стрічку новин потрапила мертва свиня, яку несло річкою Стир і світлини луцьких білочок, що живуть у центральному парку.

* для аналізу використовували популярні сайти "ТСН.ua", "Сегодня.ua", "Канал 24", "Українська правда".

Надрукувати
мітки:
коментарів