Поділитись:

Конкурс на директора ПТУ Луцька: які вимоги хочуть ухвалити

Неділя, 14 січня 2018, 18:04

Управління освіти Луцькради розробило порядок проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються з міського бюджету. Поки що порядок не затверджений, його має прийняти міська рада.

У проекті рішення щодо порядку йдеться про вимоги, які діятимуть щодо кандидатів. Зазначено, що конкурсна комісія складатиметься як мінімум з 9 людей. До складу конкурсної комісії входять: заступник міського голови, голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, працівники управління освіти Луцької міської ради, представники педагогічного колективу, громадського об'єднання батьків учнів відповідного закладу професійної (професійно-технічної) освіти міста Луцька та громадського об'єднання керівників закладів професійно-технічної освіти міста Луцька, директор науково-методичного центру професійно-технічної освіти.

Керівником закладу може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою та має повну вищу освіту, педагогічний стаж роботи та роботи на керівних посадах системи професійної освіти або у галузі економіки, для якої здійснюється підготовка робітничих кадрів у даному закладі, – не менше трьох років, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов'язків.

Рішення про проведення конкурсу приймається начальником управління освіти за погодженням із міським головою. Оголошення про конкурс оприлюднюватимуть на сайті міськради за місяць до конкурсу. Рішення комісії ухвалюється в присутності виключно членів комісії простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів конкурсної комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

Керівник закладу призначається строком до 5 років, але не менше одного року, строком на два роки – для особи, яка призначається на посаду керівника закладу професійної (професійно-технічної) освіти вперше на підставі рішення конкурсної комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів