Поділитись:

З 1 вересня дітей без щеплень проти кору не прийматимуть у луцькі школи (ОНОВЛЕНО)

Середа, 17 січня 2018, 10:00
З 1 вересня дітей без щеплень проти кору не прийматимуть у луцькі школи (ОНОВЛЕНО)

Діти, які не мають щеплень проти кору, але які були свого часу прийняті в школу, нині продовжують навчання в класах. Втім вже з 1 вересня нещеплених дітей в луцькі школи не прийматимуть.

Розпочався новий навчальний семестр, і освітяни вивчають питання щодо відвідування шкіл дітьми, які не мають щеплень. Про це розповіла 15 січня у коментарі для ІА "Конкурент" начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

На сьогодні нещеплені діти продовжують навчатись у школах. Адже не допускати на навчання в школах нещеплених дітей, які були прийняті в школи свого часу, освітяни не можуть. Однак в садочки нещеплених дітей не беруть. Також вже з 1 вересня не будуть приймати дітей без щеплень і в школи.

На сьогодні стоїть питання превентивної роботи з цього питання. Отож, директори шкіл працюють з батьками дітей, які не мають щеплень.

"У садочках ми не приймаємо нещеплених діток, а з першого вересня у школи не будемо приймати таких дітей. Щодо тих, які зараз навчаються і не мають щеплень, то зараз іде роз'яснювальна робота дирекції на загальних зборах про обов'язковість щеплень, але відчислювати дітей з навчальних закладів, які уже прийняті, ми не можемо", – сказала Зіновія Лещенко.

Зіновія Лещенко додала, що нині вони працюють над тим, щоб батьки їх почули і зробили щеплення своїм дітям. Вона розповіла, що коли у школі № 25 був спалах кору, то потім більшості школярів, які мали контакт з такими дітьми, батьки зробили щеплення від кору.

В.о. директора Волинського лабораторного центру Наталія Янко розповіла, що у Луцьку в рік 100 % вакцинановано дітей: 6 років – 73 %. Але тут є небезпека, що два роки і старше – тільки 57 %, і старше 7 років – 24 %.

"А вони також можуть захворіти, але є й ще невакциновані", – каже Наталія Янко.

Вона також пригадала, що в Луцьку спалах кору спостерігався у 25-й школі. Там захворіло 15 учнів початкових класів, 11 з яких не здійснювали щеплень відповідно до календаря. Хоча для кору два випадки вважаються спалахом захворювання. Втім після цього випадку там провели щеплення більш ніж 100 дітей.

"У 31 країні Європи не реєструється це захворювання, а у нас це є. Ми говорили з лікарями, що таке буде. Тому що не розуміють люди, батьки, те, що це керована інфекція і що це рано чи пізно буде, а перехворіють всі, хто не отримав щеплення", – сказала Наталія Янко.

***

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко уточнила інформацію і повідомила, що з 1 вересня нещеплених проти кору дітей не прийматимуть в дошкільні навчальні заклади, а не у школи. Адже не приймати дітей до школи освітяни не мають права.

Читайте також: З 1 вересня у луцькі садочки не пускатимуть дітей, які не мають щеплень проти кору (уточнення)

Надрукувати
мітки:
коментарів