Поділитись:

Дозвольте собі ЩОСЬ зруйнувати

Вівторок, 16 січня 2018, 07:40
Дозвольте собі ЩОСЬ зруйнувати

Якщо ви читаєте цей блог, то мова зараз піде про стереотипи =) Це, певно, єдине, що варто почати руйнувати вже сьогодні.

Я собі уявляю, що саме перед роботою ви відкрили "Конкурент" і за чашкою ароматної кави читаєте ці рядки. Можливо, мною зараз керує саме містер Стереотип, адже не кожен наш читач полюбляє каву чи встигає її випити вдома. Але от моє стереотипне мислення запевняє, що ви зараз саме насолоджуєтеся цим напоєм.

Нас із вами однозначно поєднує відбиток на якесь явище, людей чи факти. Так і хочеться попросити: підніміть руки ті, хто вважає, що всі депутати – брехуни, а хто вважає, що охоронці на роботі нічого не роблять, а хто вважає, що білявок Бог обмежив розумово? Якщо все ж рука піднялася, то стереотипне мислення присутнє і в вас.

Так вже склалося, що певні факти, події чи інші явища, які повторюються, закрадаються нам у мозок і при черговому повторенні, сформований стереотип починає діяти до того, як "ввімнеться" здоровий глузд. І якщо реально придивитися, то білявки – успішно керують країнами, компаніями, установами, депутати – дбають про свою країну, оперують фактами та, як і усі люди, можуть помилятися, а охоронці – непомітно виконують свою роботу та стежать за порядком.

Тож, можливо, не варто піддаватися стереотипам та чіпляти "глобальні ярлики"? Ми ж усі різні…

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів