Поділитись:

Польська мова, унікальність і розваги: яким може бути мовлення радіо в Луцьку

Середа, 17 січня 2018, 17:38

До 1 березня 2018 року регіональні радіостанції, які входять до складу філій Національної суспільної телерадіокомпанії України, мають представити нові програми та проекти, які будуть в ефірі у новій сітці мовлення.

Про це розповів генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін, – інформує "Суспільне мовлення".

Напередодні Нового року він розіслав по всіх обласних радіостанціях НСТУ рекомендації щодо сітки мовлення. Каже, що не наполягав на певних змінах, а рекомендував сітку для того, щоб більш-менш структурувати мовлення із телеканалами.

"Відрізки залишилися ті самі, до яких вони звикли. Деякі радіостанції мають хороші рекламні надходження, ніяк не утискається господарчий інтерес", – наголосив генпродюсер УР.

У рекомендаціях, які отримали регіональні радіостанції, зазначено:

  • по буднях з 7:10 до 8:00 запустити ранкову інформаційну програму. Вона не мала би бути розважального формату. Під час ранкового шоу рекомендують обговорювати в ефірі суспільно-політичні, культурні події, по можливості запрошувати гостей у студію, подавати ранкові випуски новин;
  • о 12:-10 – розмовні програми у прямому ефірі;
  • о 17:10 – конвергентний продукт із обласними телевізійними колегами під назвою "Тема дня";
  • о 20:10 – щодня, без вихідних, має бути лінійка просвітницького напряму, куди входять будь-які програми гуманітарного спрямування (культурні, музичні, історичні тощо);
  • на вихідні о 12:10 – розважальні програми. Ці зміни рекомендовані, зважаючи на критику радіослухачів, що забагато суспільно-політичних програм. Як зазначив Хоркін, у цьому аспекті флагманом було радіо "Луцьк FM", яке проводило ток-шоу, розіграші квитків на події, висвітлювало культурне життя міста та області.

Він пояснив, що не всі радіостанції можуть виконувати рекомендації, адже в кожному регіоні є свої особливості. Зокрема Дмитро Хоркін запропонував радіостанції Волинської філії НСТУ знайти ведучого, який міг би хоча б раз на тиждень робити програму польською мовою. Ця програма мала б бути зорієнтована на громади поляків в Україні та прикордонну зону.

Дмитро Хоркін підкреслив на важливості контенту з врахуванням регіональних особливостей. Він навів приклад радіостанції "Луцьк" на Волинській філії. Каже, що в ефірі звучала програма "Твоє здоров'я", де обговорювалася профілактика грипу.

Також Хоркін зазначив, що кожна місцева радіостанція має право вибору щодо назви. Деякі радіостанції відтепер називають себе, наприклад, "Українське радіо. Луцьк", "Українське радіо. Вінтера", "Українське радіо. Дніпро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РАДІО "ЛУЦЬК" ГОВОРИЛО ВОСТАННЄ. ЩО БУДЕ ДАЛІ?

Надрукувати
мітки:
коментарів