Поділитись:

Шахраї з ОLX "розводять" на оренді квартир у Луцьку (фото)

Вівторок, 30 січня 2018, 16:56
Шахраї з ОLX «розводять» на оренді квартир у Луцьку (фото)

Аферисти взяли завдаток нібито за оренду квартири в Луцьку, однак помешкання ніхто так і не отримав.

Неприємну історію розповіли у фейсбук-спільноті.

Подружжя самостійно шукало квартиру для довготривалого винайму в Луьцку і натрапило на оголошення в ОLX. В описі було написано, що квартира розташована в центрі міста, є всі необхідні для проживання меблі та побутова техніка. Просили за оренду такого житла 2 300 гривень плюс витрати на комунальні послуги. Прикріплені були й світлини квартири.

Шахраї з ОLX «розводять» на оренді квартир у Луцьку (фото)

Шахраї з ОLX «розводять» на оренді квартир у Луцьку (фото)

Шахраї з ОLX «розводять» на оренді квартир у Луцьку (фото)

Шахраї з ОLX «розводять» на оренді квартир у Луцьку (фото)

Шахраї з ОLX «розводять» на оренді квартир у Луцьку (фото)

"Ми телефонуємо за номером, який вказано в оголошенні (+380974553225 Катерина) Піднімає слухавку приємна жіночка, ми обгороюємо з нею всі деталі щодо квартири. Нічого підозрілого не було, Катерина питала, хто має проживати, скільки нам років, чи працюємо, чи зможемо платити вчасно за квартиру, оскільки 5 лютого вони їдуть у Польщу на роботу, а попередні орнедарі з'їжають, тому що купили квартиру. Розказує, що квартира розташована біля стоматполіклініки, номер будинку – 39. Ми пропонуємо надіслати завдаток, на свій страх і ризик, дивлячись квартиру лише по фото, на що Катерина відповіла, що таких швидких орендарів в них ще не було. Домовилися про 300 грн", – йдеться у повідомленні.

Гроші жінка попросила надіслати на номер телефону чоловіка (+380678491325), оскільки на банківській картці у них кредит (у "Київстарі" є функція зняття коштів з мобільного рахунку у відділеннях "Нової пошти").

"Ми скинули та відзвонились, на що вона відповіла, що гроші прийшли, і ми домовились про зустріч 30 січня о 12:00. Через годину-півтори дзвонить чоловік Катерини – Дмитро та каже, що їм їхати до Луцька 120 км, чи не могли б ми скинути хоча б половину вартості квартири (ще 1000), щоб вони їхали не даремно, оскільки ми можемо відмовитись, щоб вони були спокійні та й ми також. Ми з чоловіком насторожились, та довго роздумували, чи то випадково не афера. Говорили Катерині з чоловіком про те, що ми і так вже скинули завдаток 300 грн, що нас все влаштовує, що ми точно будемо винаймати у них квартиру. Але Дмитро наполягав на своєму, а нам квартира треба, та й ніби люди приємні, то ми перерахували ще 1000 гривень знову ж на його мобільний", – зазначили у повідомленні.

30 січня об 11:00 годині до подружжя знову зателевонував Дмитро та попросив надіслати решту грошей за квартиру. Він пояснив, що вони приїхали до візового центру, тому що скоро їхати на роботу, і їм не вистачає грошей, вони розраховували на них, а на "Новій пошті" сказали, що можна зняти мінімум 2000 грн.

"Я зателефонувала на гарячу лінію НП, де сказали що обмежень по мінімуму немає, але не більше 3 тис. Вже це насторожило ще більше. Я передзвонюю Дмитру, питаю, що за ситуація вийшла та чому ми маємо скидати решту грошей, не маючи ні ключів, не бачивши, чи є та квартира взагалі. Він почав пояснювати про візовий центр, про те, що йому треба через 20 хвилин зайняти чергу та проплатити, а він ще чекає марштурку. На мої питаня, на якій він зупинці та яку марштутку він чекає, він відповів "14". Я йому кажу що такої маршрутки в нас немає , на що він сказав що прожив 15 років в Луцьку та знає, нахамив мені та сказав, що надалі буде спілкуватись з моїм чоловіком, бо зі мною він договоритись не може", – розповіла жінка.

Так, як обіцяв, Дмитро подзвонив до чоловіка, поскаржився, що його підставили, обіцяв повернути завдаток там, де домовлялися зустрітися. А ще попросив не брати зі собою дружинку.

Через годину Дмитро повідомив, що під′їжджає машиною, а згодом поставив переадресацію на чоловіка. Номер Катерини не доступний був відразу.

"Після того, як я почала дзвонити до нього, на 6 раз він взяв слухавку. Я кажу йому, що ви мали наші гроші підвезти моєму чоловіку. На що він мені відповів: "Ні**я ми не мали! Це розводняк!" Кинув трубку і відразу оголошення видалили. Ось так через свою довірливість ми стали жертвами аферистів", – йдеться у дописі.

Жінка підозрює, що за аналогічними схемами можуть обдурювати і надалі, створюючи нові оголошення на ОLX. Шахрай працював під ім′ям Прочинова Дмитра Васильовича.

Надрукувати
мітки:
коментарів