Поділитись:

Луцькрада затвердила порядок призначення директорів ПТУ

Середа, 31 січня 2018, 11:40
Луцькрада затвердила порядок призначення директорів ПТУ

Управління освіти Луцькради розробило порядок проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються з міського бюджету.

Призначення керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти здійснюється управлінням освіти Луцької міської ради за погодженням із міським головою. Про це сказала начальник управління освіти Зіновія Лещенко 31 січня під час засідання сесії.

Призначення керівників закладів професійно-технічної освіти відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Відповідно до цього порядку, конкурсну комісію очолює голова.

До складу конкурсної комісії входять: заступник міського голови, голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, працівники управління освіти Луцької міської ради, представники педагогічного колективу, громадського об'єднання батьків учнів відповідного закладу професійної (професійно-технічної) освіти міста Луцька та громадського об'єднання керівників закладів професійно-технічної освіти міста Луцька, директор науково-метдичного центру професійно-технічної освіти.

Конкурсний відбір проводиться у два етапи.

На першому етапі конкурсу розглядаються заяви на участь у конкурсному відборі та подані документи упродовж двох тижнів, але не пізніше терміну закінчення конкурсного відбору. Особи, документи яких не відповідають встановленим вимогам, за рішенням конкурсної комісії до другого етапу не допускаються.

Претенденти, які відповідають вимогам, можуть ознайомитися із відповідним закладом, вивчити питання, пов'язані із виконанням обов'язків директора тощо.

На другому етапі конкурсу комісія визначає дату проведення загальних зборів трудового колективу закладу, де претенденти на заміщення вакантної посади директора закладу презентують свої програми розвитку закладу. Загальні збори трудового колективу закладу визначають та рекомендують кандидатуру на посаду директора шляхом таємного або відкритого голосування і надають своє рішення комісії.

Рішення загальних зборів трудового колективу закладу має дорадчий характер. На засіданні комісія ухвалює рішення щодо кандидатури на заміщення посади директора шляхом проведення співбесіди з кандидатом, на посаду директора, розгляду документів, поданих претендентами, пропозицій трудового колективу.

Рішення комісії ухвалюється в присутності членів комісії простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів конкурсної комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

Засідання конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується всіма присутніми на засіданні членами комісії. У протоколі зазначаються пропозиції щодо призначення кандидата на посаду керівника. Кожен член комісії може додати до протоколу свою окрему думку.

Управління освіти Луцької міської ради повідомляє кандидатів про результати конкурсу упродовж трьох днів після його завершення.

До того ж рішення конкурсної комісії може бути оскаржене міському голові протягом трьох днів після отримання рішення.

Депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів