Поділитись:

Vox populi: волиняни прокоментували "антибандерівський закон" (фото)

Неділя, 04 лютого 2018, 20:30

Між Польщею та Україною назріло чергове загострення через тлумачення історичних подій. Приводом для цього став ухвалений польським сеймом закон про заборону пропаганди так званої бандерівської ідеології. Тож за заперечення злочинів бандерівців тепер передбачається кримінальна відповідальність, тобто штраф чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Також наголошується, що ті, хто публічно приписує польському народу і польській державі відповідальність чи причетність до злочинів Третього рейху чи інших злочинів проти людяності, миру та воєнних злочинів, також підлягатимуть покаранню.

Як на такий закон відреагували лучани та як, на їхню думку, це вплине на подальші відносини між Польщею та Україною, "Конкурент" запитав у містян.

Володимир:

Звичайно, це недобре. Серйозно в Польщі заборонили? В такому разі потрібно заборонити їхніх загарбників. Вони що забули, що загарбували нас? Навіть Холм взяти – це ж не Хелм, а Холм. Як їхати на "Ягодині", на знаках досі написано "Холм" на металевому показнику. Це наша українська назва. То, може, хай вони тут не згадують своїх казимирів, "кролів" тих їхніх, що на нас нападали? Під Берестечком що вбивали, найманців німецьких присилали сюди. Там же вони найняли німців з гарматами і крушили наше повстання. Це ж українці повстали проти загарбника. Ким вони себе вважають? Треба їм це розказати, прийняти відповідне рішення, щоб в нас їхні "кролі" теж були поза законом. І хай собі радуються!

Микола:

Правильно зробили. Молодці! А знаєте чому? Чому позносили скрізь комуністів? Які б вони не були, але зробили багато хорошого. Треба було хороше взяти, а від того, що погане, відмовитися.

Володимир Дмитрович:

Ставлюся до цього дуже погано. Люди повинні розуміти, що то були зовсім інші часи. Тоді були такі часи. Розібрати історію, то західні українці і поляки колись жили всі разом, жили нормально, не було проблем. Я, до речі, народися в Перемишлі, зараз це Польща. Я був переселений у '45 році. Не було питань, поки не втрутилися туди Москва і Гітлер. Це історія... В нас є свої герої, там – свої. Чомусь бандерівців вони вважають ворогами, а в той же час була Армія Крайова, то вони – герої. Хоча вони до Варшавського договору не були героями. А тепер вони герої. А в нас бендерівці – не герої. Хіба вони зайшли на якусь чужу територію чи як? А піднімати питання територіально... Звідки починати, з Київської Русі? Так само, як зараз: де чия територія? Як це можна визначити, хто правий? Люди, будьте просто людьми!

Сергій:

Паршиво зробили. Воно вже деякою мірою впливає – стільки почалось мови, стільки негативу... А вплине... Президент польський вибачається, а сейм схвалює. Ось така політика. Поживемо – побачимо.

Олександр:

Я ще не знаю всю інформацію. Треба читати, що підписали. Бо так говорити...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЩО ОЗНАЧАЄ СКАНДАЛЬНИЙ ПОЛЬСЬКИЙ ЗАКОН І ЯК ЦЕ ВПЛИНЕ НА УКРАЇНУ

Надрукувати
мітки:
коментарів