Поділитись:

Лучани вирішуватимуть, як розміщувати МАФи на центральних вулицях Луцька

Четвер, 10 березня 2016, 10:47
Лучани вирішуватимуть, як розміщувати МАФи на центральних вулицях Луцька

У Луцьку триває робота із впорядкування розміщення малих архітектурних форм (МАФів) на вулицях Луцька.

Заступник міського голови Сергій Григоренко розповів, що до процесу розміщення МАФів хочуть долучити і громадськість. Саме тому на сайті міської ради в рубриці "Оголошення" буде опубліковано схему розміщення малих архітектурних форм на п'яти центральних вулицях, – повідомили у відділі інформаційної роботи Луцькради.

Упродовж місяця (до 8 квітня) усі охочі можуть подавати свої пропозиції в управління містобудування та архітектури за адресою: вул. Лесі Українки, 35 (тел. 777 864) або на електронну пошту: [email protected].

Сергій Григоренко зазначив, що на схемі усі малі архітектурні форми матимуть індивідуальні позначки. Так, МАФи, які відзначені червоним кольором – встановлені без правовстановлюючих документів і повинні бути демонтовані.

Об'єкти позначені жовтим кольором – встановлені законно, проте з різних причин повинні бути також демонтовані. Однак, такі МАФи будуть розміщені до завершення терміну дії паспорта прив'язки. Заступник міського голови наголосив, що таким чином власникам цих споруд дають час підшукати інші місця для ведення свого бізнесу. Зеленим кольором будуть відзначені МАФи, які функціонуватимуть на тих місцях й надалі.

Після завершення місячного терміну збереться робоча група, яка проаналізує усі пропозиції. Після цього буде підготовлено та подано на розгляд виконавчого комітету проект рішення щодо схеми розміщення малих архітектурних форм на вулиці Лесі Українки, проспектах Волі, Перемоги, Грушевського та Соборності.

Сергій Григоренко зазначив, що подібні схеми хочуть затвердити загалом для 16 найбільших вулиць Луцька.

Що ж до розміщення МАФів на інших вулицях та проспектах, то тут підходитимуть зважено, вивчатимуть, чи є необхідність у такій споруді, чи нема поруч стаціонарного об'єкту, де реалізовують подібні товари, чи надають такі ж послуги.

Схеми розміщення:

Довідка: МАФи (малі архітектурні форми) – це об'єкти обладнання та благоустрою території, які задовольняють утилітарні та естетичні потреби людини. Наприклад: альтанки, павільйо­ни, кіоски, садово-паркове освітлення, ліхтарі, вуличні меблі, паркові містки, обладнання дитячих ігрових майданчиків, фонтани тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів