Поділитись:

Підсумки виконкому: звірині питання та рекламний бан

Середа, 21 лютого 2018, 20:00

Луцький міськвиконком розглянув понад 80 проектів рішень.

Засідання виконкому відбулось 21 лютого 2018 року в сесійній залі Луцькради.

***

Засідання розпочалося зі звітів двох підприємств, що займаються питаннями звірів. Однак якщо Луцький зоопарк опікується тваринами дикої природи, то КП "Ласка" повинне регулювати чисельність безпритульних тварин у місті.

До роботи звіринцю у членів виконкому не те, що питань не було, а директору підприємства Людмилі Денисенко навіть привітатися не дозволили, адже зоопарк працює успішно та нарощує прибуток.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ ЗООПАРК ПРИХИСТИВ ЗА РІК 39 ТВАРИН


Натомість керівника КП "Ласка" Богдану Новарчук просили прозвітуватися. Адже до сесійної зали прийшли представники громадських організацій, які не задоволені діяльністю "Ласки".

Зокрема представниця Волинського об'єднання зоозахисту Ірина Петринюк нарікала, що у КП "Ласка" працівників не вакцинують від сказу, хоча ті мають прямі контакти з тваринами. Немає спеціального одягу для персоналу, для відвідувачів притулку не створені умови: рукомийники, місце очікування, туалет. Окрім цього, з її слів, волонтери прилаштовують у місті більше тварин, аніж КП. Є претензії і щодо присутності директора на робочому місці. Турбує й те, що жодного притулку для тварин КП "Ласка" не створило, хоча це передбачене статутом. Розкритикували й реєстрацію домашніх тварин.

Обговоривши це питання, члени виконкому вирішили, що необхідно покращити комунікацію громадських організацій та КП "Ласка".

І зрештою звіти і директора звіринця, і КП "Ласка" погодили.

***

Члени виконкому погодили також звіт луцької кооперативної житлово-експлуатаційної контроли №8 житлово-будівельних кооперативів та відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради за підсумками 2017 року. У члена виконкому Валерія Корпача було питання до архбудконтролю щодо стану справ на Кафедральній, 13. На цьому місці заплановане будівництво, однак під загрозою знищення опинилися старовинні підвали, які тут відкопали. Нині, зі слів керівника відділу Юрія Маслюка, тут роботи не ведуться, хоча у забудовника є всі документи. А перший заступник міського голови Григорій Недопад вважає, що через бунт активістів якраз місто і може залишитися без пам'яток, адже забудовник обіцяв накрити склом цінні залишки.


***

Розглядали члени виконкому транспортні питання. Перевізники вчергове наголосили на необхідності підняття тарифів за проїзд у маршрутках Луцька. У міській раді повідомили, що процес розгляду цього питання вже розпочатий, однак потребує вивчення пасажиропотоку, економічного обґрунтування та вивчення думки громадськості.

Також виконкому вирішив не погоджувати проект рішення про розірвання тимчасового договору на перевезення пасажирів №14 та №31. З таким проханням звернулося Луцьке підприємство електротранспорту, яке відмовилося обслуговувати маршрути.

Зі слів керівника транспортного відділу Віктора Кукішева, в ЛПЕ вийшли зі складу орендарі, які надавали транспорт для обслуговування маршрутів. Тут планується оголосити новий конкурс. Члени виконкому вирішили не голосувати ствердно, адже таким чином можуть залишити маршрут без перевізника.

***


Виконком затвердив також положення про проведення конкурс соціальних проектів туристичного спрямування.


***

Виконком погодив видачу посвідчень для безплатного проїзду в автобусах таким громадянам: Благовірний Олександр Васильович, Дмитрук Олексій Савич, Косинська Вікторія Павлівна та Усійчук Валентина Сергіївна.

***


Затверджена низка рішень щодо режиму роботи закладів торгівлі.

Зокрема, для магазинів "Салют" на проспекті Президента Грушевського, 20 та на проспекті Соборності, 22 погодили режим роботи до 23:00. Магазину "Гроно-Маркет" на проспекті Молоді, 21а, а також для торгового павільйони на проспекті Соборності, 8б дозволили працювати цілодобово.
А ось магазинам "Вишківський" та "Бруклін" цілодобовий режим не погодили.


ЧИТАТИ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ ТОРГОВЦІВ ПРАЦЮЄ В ЛУЦЬКУ ПОНАД НОРМУ?

Кафе "Шафран" на вулиці Винниченка отримав дозвіл на роботу до 23:00.

***

Виконком надав дозволи на розміщення тимчасових споруд. Позитивне рішення отримало ТзОВ "Волинський хлібокомбінат" щодо розміщення споруди на проспекті Відродження, 11 та вулиці Ковельській, 148. Також погодили розміщення групи стаціонарних споруд підприємцем Байбулою на розі вулиць Конякіна-Зацепи.


Три підприємці отримали дозволи щодо розміщення стаціонарних тимчасових споруд у теплий сезон: з 15 квітня по 15 жовтня. Зокрема це стосується підприємця Ореста Тимчака (вул. Лесі Українки, 52), підприємця Михайла Новосада (Стрілецькій, 41) та товариства "ОМШ" (бульвар Дружби Народів, 13а). Термін погодження – три роки.
Двом підприємцям, які торгували на вже знесеному Львівському ринку, дозволили розміщення тимчасових споруд на ділянках, які ті самі знайшли для торгівлі. Так, у підприємця Юрія Шпака споруда на приватній ділянці на Гнідавській, 52. А підприємцю Юлії Омельчук дали дозвіл на розміщення споруди на вулиці Львівській, 73.


А ось підприємцю Миколі Наумлюку погодили припинення дії розміщення тимчасової споруди. Це сталося у зв'язку з порушенням умов договору розміщення тимчасової споруди. А саме він працював взимку, хоч договір завершився у жовтні, і не платив кошти до бюджету.

***

Не погодили у виконкомі десять проектів рішень щодо розміщення зовнішньої реклами підприємством "Транс Капітал". Свої рішення члени виконкому пояснювали тим, що ці об'єкти у центральній частині міста (проспект Волі, Київський Майдан, вулиці Червоного Хреста), а її не варто нагромаджувати рекламою.

Натомість розміщення реклами на вулицях Рівненська, 25, 157, Ковельській (шляхопровід), Карпенка-Карого (навпроти АЗС "Укрпетроль"), Набережній погодили. Підприємство "Луцькпідшипниксервіс" отримало відмовні рішення щодо розміщення реклами на вулиці Набережній, 10. Аргументували тим, що об'єкт планується у зеленій зоні. Також не дали дозвіл підприємцю Світлані Муковоз, яка хотіла розмістити рекламу на вулиці Лесі Українки.


А "Волинська приватна автошкола" отримала дозвіл на розміщення реклами на вулиці Конякіна.

Два дозволи стосувалися звільнення від сплати за тимчасове користування місцем для реклами. Це стосується реклами благодійного ді-джей параду та кампанії від військкомату "Ти знаєш, де військкомат".

***

Виконавчий комітет також вирішив збільшити на період з 01.03.2018 по 31.12.2018 на 49% величину базового тарифу плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, встановленого порядком визначення розміру плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності. Досі були встановлені знижки. Ухвалення запропонованого рішення дасть можливість залучити додаткові кошти на виконання міських цільових програм.


***

Низка питань стосувалося оренди нежитлового приміщення. Зокрема, надали в оренду чи продовжили договори оренди за адресами:

  • Бенделіані, 7 (громадській організації "Здоров'я і інтелект нації через природній йод");
  • Волі, 66а (Приватбанку);
  • Волі, 74 (підприємцю Сергію Городинському);
  • Шевченка, 14 (ЗАТ "Заграва");
  • Винниченка, 39 (розміщення управління з питань праці Луцької міської ради);
  • проспект Відродження, 13 (розміщення міського відділення Волинського обласного патологоанатомічного бюро (проведення гістологічних досліджень);
  • проспект Волі, 1а (Муніципальна лікарняна каса);
  • проспект Волі, 1а (Лікарняна каса "Допоможемо собі");
  • проспект Волі, 11 (розміщення складу ТзОВ "Євроцентр");
  • проспект Волі, 23 ("Союз організацій інвалідів України");
  • Даньшина 1/52 (підприємець Моргун Олена Борисівна);
  • Львівська, 63 (ТзОВ "Автотурист ЛТД");
  • проспект Молоді, 13б (Студентське братство Волині);
  • Рівненська, 119 (садівниче товариство "Струмівка");
  • проспект Соборності, 11а (ТзОВ "Конвалія");
  • Стрілецька, 41 (ГО "Інтергрупа").


Також проголосували про суборенду нежитлового приміщення на вулиці Богдана Хмельницького, 1 для Братства бджолярів землі Волинської Ройовий стан. А для підприємства "Ескулап" зменшили площу орендованого приміщення.


***

Члени виконкому також ухвалили рішення про стан виконавської дисципліни в органах міської ради та політику якості виконавчих органів. Питань не було. А ось зі звіту стало відомо, що протягом 2017 року відбулося 36 засідань виконавчого комітету, на яких ухвалено 1761 рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів