Поділитись:

Ігри, кінозал, виставки: дитячу бібліотеку в Луцьку чекають зміни (фото)

Четвер, 22 лютого 2018, 16:01

На важливості змін формату роботи, аби зацікавити читачів, наголосила заступник директора Луцької міської централізованої бібліотечної системи, керівник Центральної бібліотека для дітей, яка розміщена на проспекті Грушевського, 1, Ніна Бочарова.

Вона зауважила, що й нині при бібліотеці працює й дитячий театр, і різні творчі студії. Для юних читачів проводять різноманітні вікторини, творчі заходи, квести. Ніна Бочарова зауважила, що бібліотека стала місцем відпочинку цілих родин і це приємно. Нині тут щодня до 100 відвідувачів. Загалом бібліотеці зареєстровано 3300 читачів, – повідомляє Луцька міська рада.

Цьогоріч у міському бюджеті передбачили 1,5 мільйони гривень на реконструкцію приміщення Центральної бібліотеки для дітей.

Зі слів Ніни Бачорової, у планах зробити це місце комфортною зоною для проведення дозвілля різними категоріями населення. Вона наголосила, що проект носить робочу назву "Бібліотека-студія ДіМ". У планах створити тут зони для комфортного перебування читачів. Тут мають бути і читальні приміщення, і ігрові зони, і місце для реалізації творчих проектів, проведення семінарів та тренінгів, кінозал. Ніна Бочарова зауважила, що є багато планів, аби лучани могли прийти у бібліотеку й з користю проводити тут час. Як повідомила вона, такого проекту ще нема в Україні й вони можуть стати першими.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан зазначив, що розробляється проектно-кошторисна документація, яка має пройти експертизу. Нині у міському бюджеті на ремонтні роботи передбачено 1,5 мільйони гривень і роботи планують завершити восени.

Надрукувати
мітки:
коментарів