Поділитись:

Пояснили, як у Луцькраді діятиме пропускний режим

Четвер, 22 лютого 2018, 15:11

З 1 березня Луцька міська рада впроваджує пропускний режим. Відтак журналістів попросили надати списки працівників видань, які висвітлюватимуть заходи у приміщенні міськради.

У міськраді запевнили, що це жодним чином не впливатиме на роботу журналістів, – повідомляє Інститут масової інформації.

"Я формую для себе список журналістів, щоб полегшити і вам, і нам нашу роботу. В нас буде список журналістів. Кожному ми ж картку пропускну не видамо, то просто список журналістів готую на вахту, на вахті ми дамо і при посвідченні журналісти зможуть заходити. Це ми робимо суто для того, щоб наш охоронець мав список журналістів. Пропускна система все одно буде такою, як в інших містах", – прокоментувала начальниця відділу інформаційної роботи Луцької міської ради Зоя Балюк.

Балюк запевнила, що права неакредитованих журналістів не будуть порушені.

"Система буде працювати так: будуть викликати працівника міської ради, я буду виходити і проводити цих людей. Порушені права ні в якому разі не будуть, – сказала вона. – Ми не проводимо акредитацію. Ми хочемо списки журналістів, щоб не було перепон на вході".

Із її слів, громадянин повідомлятиме, в який відділ йтиме, і з того відділу будуть виходити працівники за тією людиною.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зауважує, що головне, що окреслені правила пропускної системи жодним чином не перечили вимогам чинного законодавства.

"Важливо, щоб окреслені правила пропускної системи жодним чином не перечили вимогам чинного законодавства, зокрема положенням статті 26 Закону України "Про інформацію", де прямо передбачено, що відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень. Тому виключеною є можливість пропуску виключно "спискових" представників медіа", – прокоментував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024
21 грудня 2023
20 грудня 2023
14:47
19 грудня 2023