Поділитись:

Луцькій міській лікарні подарували ендоскоп за 300 тисяч гривень (фото)

Четвер, 22 лютого 2018, 18:18

У Луцькій міській клінічній лікарні встановили ендоскопічну стійку вартістю 307 тисяч гривень. Обладнання для медичного закладу придбав засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

У четвер, 22 лютого, головна лікарка ЛМКЛ Лариса Духневич та її заступник Андрій Смольянінов показали меценату та журналістам, як працює новітня техніка.

Керівниця закладу зазначила, що ендоскопічна стійка була вкрай необхідною для медичної установи, проте вона не мала змоги придбати його самотужки. З її слів, прилад допомагає зупиняти кровотечі, виймати сторонні тіла та вирізати поліпи, не розрізаючи черевну порожнину, діагностувати кишкову непрохідність, виразки, ерозії, новоутворення.

"Дуже приємно, що ви дістали "зі своєї кишені" 300 000 гривень та забезпечили нас цим приладом. Наші лікарі чудово вміють працювати з таким обладнанням і це, безумовно, дасть свої позитивні результати", – сказала Духневич.

Андрій Покровський підкреслив, що якісні медичні послуги для лучан – один із пріоритетів, які він ставить перед собою, як свідомий громадянин та депутат.

"Як успішний бізнесмен, я не мав проблем із тим, щоб заощадити та зібрати ці гроші, після того як ви озвучили переді мною вашу потребу. Я радий, що зміг цим допомогти лучанами. Більше того, я закликаю усіх благодійників долучатися та вкладати гроші в медицину. Життя та здоров'я наших людей – це найголовніше. Ми не можемо чекати, що за нас усе зроблять інші. Потрібно бути свідомими і започатковувати зміни самотужки", – закликав обранець громади.

Заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Андрій Смольянінов додав, що новий ендоскоп дозволяє отримувати дуже якісне та деталізоване зображення, яке зберігається у відеоформаті та може бути використане в подальшому вивченні хвороби. Він підкреслив, що таким чином, на ранніх стадіях можна діагностувати смертельно небезпечні захворювання.

До слова, прилад вже дає позитивні результати. Завдяки новому апарату у 69-річного лучанина Ігоря Притулюка було виявлено та оперативно видалено доброякісну пухлину.

Наразі чоловік почувається добре, а його життю нічого не загрожує.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 серпня 2023
29 грудня 2021
01 грудня 2021
14:00
04 листопада 2021
21 жовтня 2021
17:20
18 жовтня 2021
09 жовтня 2021
22 вересня 2021
09:00
19 вересня 2021