Поділитись:

У Луцьку пропонують на адмінбудівлях вивішувати бандерівський прапор

П'ятниця, 23 лютого 2018, 11:05

У Луцькраді пропонують чітко регламентовану процедуру використання революційного прапора ОУН на території Луцька.

Проектом рішення пропонується чітка процедура використання червоно-чорного стягу, а також рекомендувати підприємствам, установам, організаціям в пам'ятні дати піднімати на своїх будівлях цей прапор після державного. Про це сказав депутат Луцькради, голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік 23 лютого під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

"Цей проект рішення потрібно приймати, бо це є публічним доведенням нашої позиції з приводу того, що Польща своїми діями унеможливлює подальший діалог. Це заклик не нав'язувати нам, кого ми маємо на свій території шанувати", – сказав Микола Федік.

Він додав, що в проекті рішення прописана чітка процедура, коли прапор має вивішуватись. Проектом рішення пропонується в пам'ятні вивішувати такий прапор урочисто одразу ж після державного.

Депутат Юлія Дацюк зауважила, що вже є рішення щодо використання революційного прапора. Відтак, якщо ухвалити цей проект рішення, то, відповідно, існуватиме два рішення щодо цього прапора.

"Тоді треба або скасовувати попереднє рішення, або вносити зміни в цей проект рішеня", – сказала Юлія Дацюк.

У результаті рішення не було підтримане.

Нагадаємо: 21 лютого рішення вивішувати прапор національно-визвольної боротьби українців на Волині прийняла Шацька районна рада, 20 лютого – Горохівська міська та Турійська селищна ради.

Ще раніше, 13 лютого, аналогічні рішення ухвалили Камінь-Каширська міська рада, 15 лютого – Камінь-Каширська та Рожищенська районні ради, а 16 лютого – Ратнівська районна рада.

А 22 лютого рішення про підняття червоно-чорного прапора ухвалили Ковельська міська та Ковельська районна ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 січня 2024
01 грудня 2023
31 жовтня 2023
19 вересня 2023
17 вересня 2023
13:14
11 вересня 2023
29 серпня 2023
23 серпня 2023
09:09