Поділитись:

У Луцькраді пропонують забирати "мікрохвильовки й телевізори" у боржників "Луцьктепла"

Четвер, 10 березня 2016, 18:23

Лучани боргують для ДКП "Луцьктепло" майже 60 мільйонів гривень.

Вжити заходів для стягнення боргів з населення за спожите тепло запропонував представникам виконавчої служби депутат Сергій Була, головуючий на засіданні тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем ДКП "Луцьктепло", яка відбулася 10 березня.

Заступник начальника першого відділу міського управління юстиції Михайло Мондровський зазначив, що у відділі вже є 1 130 виконавчих документів на суму 2 мільйона 330 тисяч гривень. Це борги фізичних осіб. А на юридичних осіб є 17 документів на суму 845 тисяч.

"За три місяці було виконано 49 виконавчих документів на суму стягнення боргу 113 тисяч гривень.За аналогічний період минулого року помічено приріст на 2,5 % ", – зазначив Мондровський.

Станом на сьогодні у відділі управління юстиції перебуває ще 1 023 провадження.

Михайло Мондровський каже, що стягнути з населення борг часто дуже важко. Адже більшість боржників не мають майна. Вдається частково погасити борги тільки з зарплат та пенсій.

"Державні виконавці виїжджають до боржника додому і, дійсно, бачать в яких умовах вони проживають. В більшості випадків вони не працюють. Також відправляємо запити в Луцьке МРЕВ. Із троьохсот запитів, добре якщо хоча б у когось одного буде автомобіль. Дуже важко ці кошти стягнути", – пояснив Мондровський.

Депутат Андрій Козюра запропонував ретельніше слідкувати за дотримання процедури стягення боргів за рахунок заробітної плати.

"Погоджуюся, що потрібно стягувати борг не зарахунок останніх стін і квартири, але які інші заходи? Чи проводилися превірки де працевлаштовані боржники, щоб стягнути кошти з заробітної плати? Виявляли інше рухоме майно? Мікрохвильовку, телевізор? Якщо в боржника є вдома два телевізори, один можна забрати і погасити борг за тепло", – сказав Козюра.

Надрукувати
мітки:
коментарів