Поділитись:

Чому виник скандал на сесії Луцькради (подробиці)

Середа, 28 лютого 2018, 15:37

У четвер, 28 лютого, на сесії Луцької міської ради "вибухнув" скандал, який супроводжувався бійкою між депутатами та викликом поліції до зали засідань.

Причиною конфлікту стали два проекти рішення щодо надання ТзОВ "Житловий Квартал" на умовах оренди земельних ділянок для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою Ворохіна, 37 (площа – 0,3668 гектара), та для будівництва й обслуговування нежитлових приміщень за адресою Рівненська, 119 (площа – 1,9143 га).

Запропонований термін оренди – 10 років. Це обурило частину депутатів та присутніх на сесії громадських активістів, які вбачають у цьому рішенні "дерибан комунальної землі". На їхню думку, проект необхідно доопрацювати, а ділянки винести на відкритий земельний аукціон. Адже це єдиний прозорий спосіб розпоряджання майном, який також дозволить збільшити доходи до міського бюджету.

"Ми можемо закликати представника "Житлового кварталу" і поговорити, що реально на сьогодні ця земельна ділянка не повинна належати їм на правах оренди, бо вони так хочуть. Місто за цю ділянку може вилучити кошти на аукціоні. Земля не може ділитись між депутатами. Не можна створити більшість і просто дерибанити все, що є в місті", – зазначила депутатка Юлія Вусенко.

Своєю чергою, Сергій Була сказав, що щодо Вороніхіна, 37, то на земельній ділянці є придбаний об'єкт нерухомого майна, який розташований посередині ділянки. А на вулиці Рівненській на сьогодні стоїть питання про виділення житлових приміщень з цієї будови для міста.

Коли ж пропозиція зняти вищезазначений проект рішення з порядку денного не набрала необхідної кількості голосів, у сесійній розпочалася бійка. Згодом до міської ради приїхала поліція а в сесійній залі було оголошено кілька перерв. Якою буде доля "гарячого" земельного питання – наразі не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕПУТАТ "ЗАРЯДИВ" СЕКРЕТАРЮ ЛУЦЬКРАДИ ЗОШИТОМ (ФОТО, ОНОВЛЕНО)

Надрукувати
мітки:
коментарів