Поділитись:

Спека та холод волинських "ходунів" перед чемпіонатом України у Луцьку (фото)

Середа, 07 березня 2018, 13:00

"Намотавши" кілька сотень метрів навколо засніженого футбольного поля стадіону "Авангард", легкоатлет Іван Банзерук перервав своє тренування, щоб поспілкуватися із журналістами. Перед тим, які підійти до представників ЗМІ, спортсмен одягає куртку, чим привертає увагу прес-аташе Федерації легкої атлетики у Волинській області Юрія Конкевича:

"Зверніть увагу, в цьому проявляється досвід".

Іван – майстер спорту міжнародного класу зі спортивної ходьби, переможець Кубка Європи та учасник Олімпійських ігор. З 25 січня по 1 лютого він разом з іншими провідними "ходунами" Волині перебував на зборах у Киргизії та Анталії. Незабаром, 10-11 березня, вони захищатимуть своє звання найкращих на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, який відбудеться у Луцьку.

"Ми були в Анталії, там температура повітря +20 градусів, приїхали сюди, а нас зустрів лютий мороз. Організм в шоці. Доводиться ходити швидше...Щоб зігрітися", – розповідає атлет про свою підготовку.

Іван Банзерук (останній в колоні)><span class=Іван Банзерук (останній в колоні)

Іван каже, що національна першість – це початок сезону, який дуже важливий для нього та всієї команди. Більш реалістично та прагматично про це говорить Юрій Конкевич:

"Без сумніву, наші виграють. Банзерук вже має свою ліцензію для участі в чемпіонатах світу та Європи, тому цей старт стане для нього своєрідним тренуванням. Зараз він не має потреби щось доводити".

Юрій Конкевич><span class=Юрій Конкевич

Підтверджує висновки Юрія й тренер Івана Володимир Яловик, який каже, що його підопічний буде змагатися на новій для себе дистанції – 20 кілометрів.

"Побачимо, що з цього вийде, але на призове місце ми сподіваємося", – зазначає фахівець.

Володимир Яловик><span class=Володимир Яловик

Змагання стартують у суботу, 10 березня, о 12-й годині на проспекті Волі, біля головного корпусу Східноєвропейського університету імені Лесі Українки. У неділю чемпіонат продовжиться, починаючи з 10-ї ранку. Успішні виступи дозволять волинським спортсменам кваліфікуватися на чемпіонат світу у Китаї (наразі ліцензію для участі має лише Іван Банзерук) та підтвердити своє минулорічне звання найсильніших ходунів України.

Надія Боровська><span class=Надія Боровська

"Ми дуже раді, що першість проходить у Луцьку. Це змагання високого рівня, і, звісно ж, рідні стіни та люди допоможуть нам показати хороші результати. Приходьте, дивіться та вболівайте за нас", – резюмувала візит журналістів на відкрите тренування триразова учасниця Олімпійських ігор Надія Боровська. Резюмувала та повернулася "намотувати" кілометри навколо засніженого футбольного поля стадіону "Авангард".

"Вони, як метал. Після спеки – в холод. Так куються перемоги", – сказав я сам собі, покидаючи спортивну арену та подумки пишучи цей репортаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "НА ВОЛИНІ НАГОРОДИЛИ НАЙКРАЩИХ ЛЕГКОАТЛЕТІВ (ФОТО)"

Надрукувати
мітки:
коментарів