Поділитись:

Скандальна сесія Луцькради: чому виник конфлікт

П'ятниця, 09 березня 2018, 20:00
Скандальна сесія Луцькради: чому виник конфлікт

На останній сесії Луцької міської ради, яка відбулася 28 лютого, вибухнув скандал, який супроводжувався бійкою, музикою, перепалками, дійшло навіть до виклику поліції. Причиною скандалу послугували дві земельні ділянки загальною площею майже 2 гектари на Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37, які надали в оренду на 10 років Товариству з обмеженою відповідальністю "Житловий квартал".

У чому ж насправді конфліктність цієї ситуації, говорили 9 березня у програмі "Протилежний Погляд LIVE".

Скандальна сесія Луцькради: чому виник конфлікт

Депутат Луцької міської ради Сергій Була переконаний: усе, що відбувалося на засідання сесії, – це шоу і політична розправа.

"Конфлікт ситуації полягає тільки в одному: це просто політична розправа. Політична розправа за те, що ділянки були виділені не тим фірмам. Не та фірма, яка була потрібна, купила це на аукціоні, адже на аукціоні фірма "Житловий квартал" зареєструвалася за півдоби, бо дізналася в останній момент. Робилося це все тихо. Я переконаний, що якби виграла інша фірма, то питань ніяких не було б. Чому ні на погоджувальній раді, ні на попередній сесії усього цього не було. Я вважаю, що це – політична розправа", – зазначив депутат Луцької міської ради Сергій Була.

Натомість екс-радник Луцького міського голови Юрій Моклиця вважає, що про все можна було домовитися. А землю віддавали нечесно.

"Насправді демократичний устрій передбачає діалог, і коли його немає, коли тебе не чують як громадянина, доводиться стукати. Коли тобі не відкривають, коли ти стукаєш, то доводиться кричати. Ми на цій сесії кричали. Конструктивний діалог ми почали в липні, коли на сесію виносили дозвіл на відведення земельної ділянки. Ми тоді говорили, що так не може бути, що це неправильно. Ми попереджали і сподівалися на здоровий глузд. На жаль, коли ви за три дні з порушенням будь-яких норм в регламенті винесли це питання на порядок денний, то ми прийшли знову з конструктивом. Данильчук (депутат Луцької міської ради) тоді запропонував зняти питання, розглянути його, довивчити, провести на території День депутата. Адже суспільство дізналося про розгляд цього питання за три робочі дні до початку сесії. Це ж треба поспілкуватися з експертами, із землевпорядниками. Натомість зневажливо, абсолютно зверхньо прохання було відкинуте, а далі вже були емоції", – пояснив Моклиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "МАХАЧ", МУЗИКА, ЗЕМЛЯ: ЯК ЗУСТРІЛИ ВЕСНУ У ЛУЦЬКРАДІ (ФОТО, ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів