Поділитись:

Чи буде до надземного переходу біля залізничного вокзалу Луцька ліфт?

Вівторок, 13 березня 2018, 20:00

Нещодавно у соціальних мережах користувачі звернули увагу, що зовнішній вигляд надземного пішохідного переходу від Привозкального майдану до Залізничного вокзалу, потребує поліпшення.

ІА "Конкурент" вирішив звернутися за коментарями до міської ради.

У мерії повідомили, що кошти на догляд за переходом виділяють. У 2017 році на санітарне прибирання переходу та прилегкої до нього території, очищення урн від сміття, було витрачено 22 тисячі 870 гривень.

У 2018 році на санітарне прибирання передбачено 21 тисячу 224 гривні. Однак видно, що міст потребує фарбування, у багатьох ділянках поржавів. Перехід перебуває на балансі Департаменту житлово-комунального господарства, обслуговує його ЖКП №3.

Заіржавілі конструкції потребують свіжої фарби><span class=Заіржавілі конструкції потребують свіжої фарби

Є питання і щодо зовнішнього вигляду конструкції, яка обліплена оголошеннями.

Нагадаємо, що перехід через залізничні колії у Луцьку відкрили у 2011 році. Нині уже і не всі містяни згадають, що епопея з будівництвом переходу тягнулася довгі роки. Люди, порушуючи правила безпеки, переходили до Завокзального ринку часто через рейки, наражаючи своє життя на небезпеку.

Перехід у народі назвали "місті Кривицького", адже його спорудження почали ще за каденції колишнього, нині покійного міського голови Антона Кривицького. Вже у статусі радника він таки довів справу до кінця і у 2011 році перехід урочисто відкрили. Від початку будівництва і здачі об'єкту минуло 15 років.

Із фінансуванням переходу теж були суперечки. Справа в тім, що зведення мосту стало умовою виконання угоди між міською радою та Волинською обласною спілкою споживчих товариств. Місто надало спілці в оренду землю на 22 роки під Завокзальним ринком, а спілка зобов'язувалася оплатити спорудження переходу – 1 мільйон 300 тисяч гривень. Однак проти такої угоди виступала низка депутатів. Одним із найяскравіших противників був тодішній депутат Андрій Осіпов, який вважав, що угода не є вигідною місту.

Під час відкриття переходу тодішній нині покійний міський голова Микола Романюк казав, що планується також введення в дію ліфта, аби люди із обмеженими фізичними можливостями могли користатися зручностями. Однак цього не сталося.

На цьому місті міг би бути вхід до ліфтової шахти><span class=На цьому місті міг би бути вхід до ліфтової шахти

У департаменті капітального будівництва Луцької міської ради повідомили, що проектно-кошторисною документацією не було передбачено ні будівництво ліфту, ні будівництво накриття над переходом у пішохідному наземного переході.

"Оснащення переходу ліфтом у найближчий час не планується, хоча можливість така є", - йдеться у відповіді.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
12:51
04 березня 2024
12 лютого 2024
01 лютого 2024
07 січня 2024
10:34
06 січня 2024