Поділитись:

Муніципали стежили, щоб не нищили майно в Луцькраді, – заява

Середа, 14 березня 2018, 09:35

Дискусії щодо участі працівників департаменту муніципальної варти у пленарному засіданні 38-ї сесії Луцької міської ради ще досі не вщухають.

Відтак муніципали пояснили у Facebook, що входить в їхні обов′язки насправді і чому вони перебували у сесійній залі мерії.

Як йдеться у повідомленні, муніципальна варта відвідала пленарне засідання 38-ї сесії Луцької міської ради "у зв'язку з виконанням повноважень щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод, законних інтересів та майна територіальної громади, в межах наданих повноважень, захисту депутатів та посадових осіб міської ради від протиправних посягань, які пов'язані із здійсненням повноважень та основних завдань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "МАХАЧ", МУЗИКА, ЗЕМЛЯ: ЯК ЗУСТРІЛИ ВЕСНУ У ЛУЦЬКРАДІ (ФОТО, ВІДЕО)

Тому, реалізуючи делеговані повноваження органів виконавчої влади, вони вживали необхідні заходи, відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування" щодо забезпечення державного й громадського порядку, збереження матеріальних цінностей.

Працівники департаменту здійснювали свої повноваження, відповідно до Положення про департамент, затвердженого рішенням Луцької міської ради від 22.12.2017 року №36/22. У ньому чітко визначено перелік завдань департаменту у сфері забезпечення правопорядку та громадського порядку. До його компетенції також належить забезпечення правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян; надання у межах своїх повноважень допомоги депутатам міської ради, представникам органів державної влади і громадських об'єднань у здійснені їх законної діяльності, якщо їм чиниться перешкода або загрожує небезпека з боку правопорушників; вжиття невідкладних заходів для усунення правопорушень у сфері, що нажежать до компетенції департаменту за поданням керівників виконавчих органів Луцької міської ради.

Отже, перебуваючи в сесійній залі та в фойє Луцької міської ради, працівники департаменту не здійснювали перешкод для пересування депутатів залою засідань та не здійснювали втручання у роботу депутатського корпусу. Вони забезпечували громадський порядок задля недопущення зривання сесії Луцької міської ради та пошкодження майна, так як були намагання сторонніх осіб знищити майно, пошкодити систему голосування, а також меблі, що перебувають у власності громади міста Луцька, – йдеться у заяві.

Натомість екс-заступник міського голови Юрій Моклиця у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" заявив, що муніципали мали право лише скласти протокол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МУНІЦИПАЛИ ЛУЦЬКА ТАКИ КУПИЛИ НОВЕ АВТО

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
09:53
22 березня 2024
21 березня 2024
17:46
18 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024