Поділитись:

На волинському радіо можна буде слухати аудіокниги

Середа, 14 березня 2018, 20:07
На волинському радіо можна буде слухати аудіокниги

Філія Суспільного "Українське радіо – Луцьк" розпочинає цикл програм "Читальна зала" книгою Юрія Андруховича "Лексикон інтимних міст" в авторському виконанні.

Щочетверга, о 20:25, слухач матиме змогу насолодитися художнім словом, давши спокій втомленим очам, – повідомляється на сайті Суспільного.

Автор проекту – головний продюсер програм радіо Волинської філії ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Сергій Ткачук. Він розповів, що для запуску програми команда провела роботу із узгодження прав на трансляцію, аби зберегти авторські права митців.

"Аудіокниги вже давно увійшли у наше повсякденне життя, і мета "Читальної зали" – залучити якомога більше слухачів, пропагуючи найкращі зразки класичної і сучасної прози та поезії, – сказав продюсер Волинської філії НСТУ Костянтин Лоцман. – Замовником є виключно наш слухач, а ми, Суспільне, в свою чергу маємо запропонувати продукт високого ґатунку, при цьому не порушуючи авторського права. Адже є чимало людей, для яких недоступні сучасні гаджети для прослуховування аудіокниг. Також серед наших багаторічних слухачів, з якими ми постійно комунікуємо, є люди з порушенням зору. "Читальна зала" відкриє для всіх чудові твори сучасних авторів в звуковому форматі".

В планах радійників не лише трансляція готових художніх творів в авторському виконанні. До ефіру запрошуватимуть молодих письменників та поетів для запису їх творів у студії "Українського радіо – Луцьк", влаштовуватимуть презентації нових українських книг. Улюблені твори українських класиків читатимуть відомі громадські діячі, артисти, митці. Уже отримано дозвіл на аудіозапис фрагментів книг ще одного відомого українського письменника – Макса Кідрука. Наразі триває розробка програми у співпраці з творчим об'єднанням "Стендаль" (м. Луцьк). Також до трансляції готуються фрагменти аудіокниги волинського журналіста Ігоря Чуба "Іларія. Ілюзія", яку він презентував незадовго до смерті. Нині триває "начитка" книги на волонтерських засадах.

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
16 січня 2024
11 січня 2024
14 грудня 2023
14 листопада 2023
19 жовтня 2023
13 вересня 2023
21 червня 2023
18 травня 2023
26 квітня 2023