Поділитись:

"Війна у слові": у Луцькому педколеджі відзначили День добровольця

Четвер, 15 березня 2018, 18:48

14 березня Україна відзначала День добровольця, вшанувавши пам'ять про тих, хто відстояв свободу і незалежність країни.

У цей день студенти і викладачі кафедри словесних дисциплін Луцького педагогічного коледжу провели літературні читання "Війна у слові", на якому учасники театрального гуртка і читацького клубу створили мистецький арт-бліндаж, – інформують у закладі.

Студенти читали твори сучасних українських письменників про війну на Сході України: вірші Сергія Жадана, Оксани Забужко, Катерини Бабкіної, Любові Якимчук, уривки з книг "Інтернат" Сергія Жадана, "Іловайськ" Євгена Положія, "Точка нуль" Артема Чеха, "Крізь шкіру" Наталі Блок, "АТО: інтерв'ю військового психолога" та ін.

Підсилили атмосферу заходу документальні сюжети з місця бойових дій, уривки з художніх фільмів та пісні про війну, а також маскувальні сітки на вікнах, прапори з підписами бійців та репродукції картин художниці Наталії Мелесь.

"Війна стала немодною", − сказав український письменник-атовець Артем Чех. Але не можна забувати, що вона триває і українські воїни продовжують тримати оборону. Саме про це хотіли нагадати учасники літературних читань "Війна у слові".

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
20:57
15:34