Поділитись:

Підстави збільшувати ціну на проїзд у маршрутках Луцька назвали сумнівними

Четвер, 15 березня 2018, 14:40
Підстави збільшувати ціну на проїзд у маршрутках Луцька назвали сумнівними

Колишні заступники луцького міського голови, а нині експерти ГО "Волинський центр розвитку урядування" не вважають, що нині є достатні економічні підстави для збільшення вартості проїзду у маршрутках Луцька.

Цьому була присвячена прес-конференція 15 березня.

Нагадаємо, що нині є підготовлений проект рішення виконавчого комітету Луцької міської ради щодо підняття граничної вартості до 5 гривень. На цьому наполягає і частина перевізників, які кажуть, що доходи від діяльності не покривають витрати, які зростають у зв'язку з підняттям цін на пальне, витратні матеріали, відрахування.

Підстави збільшувати ціну на проїзд у маршрутках Луцька назвали сумнівними

Учасник "Волинського ЦРУ" Сергій Григоренко нагадав, що проїзд у луцьких маршрутках впродовж останніх трьох років піднімався двічі. У лютому 2015 року ціла зросла до 3 гривень з двох, а у березні 2017 року з 3 до 4 гривень за квиток. Підняття ціни було одним з останніх рішень виконкому, у складі якого були тодішні заступники.

Вони зазначили, що минулорічному підняттю цін передувало широке обговорення, чого нині немає. Є сумніви в учасників і щодо економічних підстав зростання тарифів. Експерт Тарас Яковлев порівняв, що якщо у минулому році до рівня початку 2015 року підвищення рівня мінімальної заробітної плати сягало понад 200%, на третину зросли витрати на дизпаливо та було значне знецінення гривні, то за останній рік таких переконливих показників не спостерігають.

Підстави збільшувати ціну на проїзд у маршрутках Луцька назвали сумнівними

Серед інших рішень, які піддали критиці колишні посадовці, назвали призупинення впровадження валідаторів для пасажирського обліку, погіршення комунікацій з перевізниками, про що зазначив один із них – представник АТП "Луцьк" Олег Колесник.

Експерт Юрій Моклиця також закцентував увагу на недотриманні принципу гласності та прозорості у процесі введення нового тарифу. Він згадав, що проект рішення оприлюднили на старому офіційному сайті міської ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ НА ПОЛИЦЯХ, АБО КОЛИ У ЛУЦЬКИХ ТРОЛЕЙБУСАХ ЗАПРАЦЮЮТЬ ВАЛІДАТОРИ

Надрукувати
мітки:
коментарів