Поділитись:

Повідомили, чи перевірять Старий ринок після програми "Ревізор" (відео)

Вівторок, 10 квітня 2018, 14:00
Повідомили, чи перевірять Старий ринок після програми

У головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області розповіли "Конкуренту", чи можна за матеріалами програми "Ревізор", ведуча якої знайшла масу порушень на Центральному ринку у Луцьку, здійснити перевірку продуктових павільйонів.

Головний спеціаліст відділу санітарної охорони території Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Назар Орел пояснив, що, на жаль, відео програми не може підставою для перевірки.

Аби її провести, варто аби місце, де здійснюється продаж, був включений у план заходів перевірки.

"Якщо ж цього об'єкта у плані немає, то його можна перевірити й поза планом. Але це необхідно робити за зверненням громадян, які до того ж мають надати підтверджувальні документи чи матеріали про недобросовісну покупку", – пояснив головний спеціаліст.

Окрім цього запит про здійснення перевірки ще направляють до Державної регуляторної служби і після того тільки можна отримати можливість здійснення заходу.

Сама ж перевірка має здійснюватися комплексно разом із фахівцями ветеринарної медицини і безпечності харчових продуктів.

Чоловік додав, що на сьогодні існує така система, яка не дозволяє управлінню Держпродспоживслужби у Волинській області самостійно й оперативно приймати рішення, які можуть сприяти вирішенню ситуації.

"Тому за матеріалами навіть такої шанованої програми, ми не можемо здійснювати заходи перевірки", – підсумував Назар Орел.

Надрукувати
мітки:
коментарів