Поділитись:

Лучани облаштували майданчик для вигулу собак (відео)

П'ятниця, 16 березня 2018, 18:48

У Луцьку власники собак виграли конкурс місцевих ініціатив та облаштували майданчик для вигулу тварин.

Про це йдеться в сюжеті ПАТ НСТУ ВРД.

Вигулювати собак на дитячих майданчиках, у скверах, біля шкіл і дитсадків заборонено правилами утримання домашніх тварин у Луцьку. Майданчик біля 21-ї гімназії, у сквері Героїв Майдану – місце відпочинку собак не лише з 33-го мікрорайону Луцька. Аби чотирилапі набігалися і нікому не заважали, власники тварин приводять їх сюди навіть з віддалених вулиць. Ділянка обгороджена, на території – смітник і мішечки, щоб за песиком можна було прибрати. Такий "острівець цивілізації" з'явився тут завдяки самим "собачникам", які, об'єднавшись, спочатку виграли конкурс місцевих ініціатив і отримали 50 тисяч гривень з міського бюджету, а потім зібрали решту грошей.

"Від виграної ініціативи до фактично встановленої огорожі пройшло десь біля півроку. Це процес досить нелегкий. Найбільша складність – ми не знали, які потрібні дозволи конкретно, мали перешкоди, багато бюрократичних моментів. Плюс до того, ми зібрали своїх власних коштів з власників тварин десь біля 25 тисяч гривень, тобто в загальному вартість проекту – 75 тисяч", – говорить Андрій Сірук.

Поки що майданчик у сквері Героїв Майдану – єдиний в обласному центрі. Інші місця вигулу собак, а їх загалом у Луцьку 11, визначені, але не облаштовані, як, наприклад, у парку імені Лесі Українки або ж у парку біля палацу учнівської молоді. Директорка КП "Ласка" Дана Новарчук пояснює: поки грошей у міському бюджеті на облаштування майданчиків немає, варто дотримуватись встановлених правил і не відпускати тварин на самовигул.

"Власник може прогулюватись з твариною будь-де, але має тримати її на повідку, для деяких агресивних порід – в наморднику. Коли він прогулюється по території міста, будь-де, окрім визначених, де категорично заборонено: садочки, школи, то, відповідно, повинен прибирати продукти життєдіяльності тварини. А вже майданчик, це там, де тварина може побігати", – говорить Дана Новарчук.

Законодавство передбачає сплату незначного штрафу, від 51-ї гривні, за вигул собак у невстановлених місцях.

Читайте свіжі новини Луцька на сайті «Конкурент»!

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
06 березня 2024
27 лютого 2024
08 лютого 2024
05 лютого 2024
14:32
28 січня 2024
16 січня 2024
11 січня 2024
21 грудня 2023
07 грудня 2023