Поділитись:

Прагну "домалюватись" до рівня "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ", – відома луцька ілюстраторка

П'ятниця, 16 березня 2018, 19:30

Певно, у кожній жінці живе маленька дівчинка, яка бачить світ у яскравих барвах. Принаймні, так здається, коли вперше потрапляєш на профіль в Instagram лучанки Вікторії Русин (victoriarusyn), яка малює неймовірно милі та позитивні ілюстрації. Її картинки полюбилися вже майже 5 тисячам підписників, які слідкують за її творчістю у соцмережі.

Про те, як з'явилася креативна ідея малювати майже "мультикових" людей, в яких країнах вже вподобали ілюстрації лучанки та чи сподобалися картинки сестрі відомого телеведучого програми "Світ навиворіт" Дмитра Комарова, пропонуємо читати далі.


СТАРТ

Вікторія Русин розповіла, що любила малювати із самого дитинства. Тому закінчила художню школу і здобула спеціальність дизайнера інтер'єру в Луцькому НТУ. До того ж закінчила вуз із червоним дипломом. Лучанка працювала фотографом в одному з волинських ЗМІ, а наразі жінка у декретній відпустці.

"Після народження доньки, мені дуже хотілося малювати, та все не вистачало часу. Писати картини олійними фарбами, я аж ніяк не змогла б, а от маленькі акварельні замальовки – можна", – зізналася Вікторія.

Щодо такої цікавої ідеї, то художниця розповіла, що вона виникла спонтанно.

"До Нового року я приготувала своїм друзям подарунки – це були невеличкі ілюстрації їх самих. Фото виконаних картинок закинула у інстаграм і з часом у мене почали запитувати, чи могла б намалювати щось подібне. Нині я вже рік активно малюю ілюстрації людям", - повідомила лучанка.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Окрім інстаграму (в direct) Вікторія приймає замовлення й на власному сайті vic.in.ua. Жінка описала, як же відбувається процес виготовлення замовлення від самого початку.

"Я малюю персонажа з фото (волосся, одяг та інше). Підпис до ілюстрації теж обирає замовник. А сюжет може бути зовсім різноманітним. Інколи й саме фото чи якась цікава історія про того, кого малюю, може надихнути на сюжет", розповіла художниця.

На виконання замовлення зазвичай затрачається 5-7 днів. До того ж, окрім українців, ілюстрації лучанки вподобали і в Америці, Великій Британії, Ізраїлі, Ірані, Австрії, Голландії, Норвегії, Данії, Італії, Іспанії, Росії та інших країнах.

"Так мої ілюстрації подорожують світом замість мене", – жартома розповіла Вікторія.

РОДЗИНКА

Своєю родзинкою лучанка вважає те, що кожна ілюстрація, виконана руками майстрині, є унікальною та неповторною.

"Іншу таку більше не вдасться виконати", – запевнила майстриня.

Та додала, що все малюється для кожної людини окремо, а текст робить картинку ще більш авторською.

Лучанка зізналася, що багато своїх ілюстрацій часто дарує, адже є люди, які її надихають.

"Я малюю їх, чи їхніх діток і просто дарую", – розповіла творча волинянка.

До того ж усі підписники Вікторії у Instagram дуже полюбляють GIVEAWAY, в яких лучанка надає шанс охочим виграти безкоштовну ілюстрацію. Також художниця дарувала власні малюнки для благодійного аукціону, де збирали гроші на сиротинець.

"Замовники дуже радіють ілюстраціям, а це мене надзвичайно тішить", - зазначила лучанка.

Дмитро Комаров із сетрою Ангеліною та братом Миколою><span class=Дмитро Комаров із сетрою Ангеліною та братом Миколою

СПІВПРАЦЯ

Поки Вікторія не співпрацює із закладами чи галереями, але її картини вже оцінили українські зірки шоу-бізнесу.

Так, її картини уподобала сестра відомого телеведучого Дмитра Комарова.

"Ангеліна замовила дві ілюстрації. Одну де вона з братами, іншу де з коханим. Ілюстрації їй дуже сподобались і з цими словами вона мені надіслала фото, де вони всі разом з моєю картинкою. Радості не було меж", – із посмішкою на вустах розповіла художниця.

Також додала, що її картинки є у багатьох блогерів, але вони не настільки відомі як Дмитро.

"Я би дуже хотіла, щоб цей список з відомими людьми збільшився", зізналася Вікторія.

Вікторія Русин із відомим блогерм Леонідом Мартинчиком><span class=Вікторія Русин із відомим блогерм Леонідом Мартинчиком

ЦІНИ

Вартість картинки залежить від малюнку – його розміру і складності. Лучанка обіцяє усім індивідуальний підхід до замовлення та закликає дивитися ціну на ілюстрації на сайті чи профілі в Instagram.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

Про своє ставлення до конкурентів жінка відповідає жартівливо та натхненно.

"Звичайно, що конкуренцію боюсь. Я не Леонардо да Вінчі і знаю, що є ще куди рости й розвививатись. Саме тому постійно стараюсь вигадувати новий сюжет, ускладнювати малюнок чи промальовувати деталі, робити цікавий шрифт. Прагну, аби мої роботи подобалися багатьом", – розповіла художниця.

ПЛАНИ

Вікторія поділася, що задумів і мрій має дуже багато.

"Дуже хочу малювати ілюстрації з квітами чи тваринками. Ось нещодавно намалювала своїй доні ведмежа Паддінгтона і повісила біля ліжечка – їй дуже сподобалося. Ви навіть не уявляєте, яка це велика мотивація. І ще дві ілюстрації з мишками готові – теж для неї", – розповіла лучанка.

А ще зізналася, що мріє про виконання ілюстрацій до чарівної казки.

"Хочу, аби це трапилося хоча б через декілька років, адже прагну "домалюватись" до рівня "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-Ги", – жартома зазначила волинянка.

Та додала, що також прагне створити й власну виставку.

"Це, швидше всього, будуть картини на холсті олійними фарбами", – підсумувала художниця.

Надрукувати
мітки:
коментарів