Поділитись:

Синоптики розповіли, коли весна згадає про Волинь

Понеділок, 19 березня 2018, 12:33

Прийдешній тиждень на Волині погодні умови диктуватиме зима, хоча ближче до вихідних морози послабнуть.

Черговий синоптик сектору метеорологічних прогнозів Волинського центру з гідрометеорології Леся Пасічник розповіла "Конкуренту", що до кінця тижня утримається холодна погода в області.

"Внаслідок переміщення активного циклону з південного заходу та надходження арктичного повітря погода на Волині різко змінилася. Спостерігалися сильні снігопади, хуртовини, посилення вітру до 12-16 метрів за секунду, утворився сніговий покрив, висотою 5-22 сантиметрів. На дорогах ожеледиця та снігові замети. Температура повітря знижувалася вночі до 8-13 градусів нижче, а денна – не перевищувала 3-5 градусів морозів. Припинилася вегетація озимих культури та багаторічних трав", - зазначила синопник.

До кінця тижня ситуація надто не зміниться. Уже завтра, 20 березня, варто очікували невеликого снігу. Надалі опадів до кінця тижня не прогнозують. На дорогах буде слизько, оскільки триматиметься мороз. Денна температура опускатиметься до 0 … - 5 градусів, а нічна – - 5 … - 10 градусів.

У вихідні очікується потепління до + 2 … + 4 градусів удень. А кінець місяця ознаменується дощами та мокрим снігом. Нині зі слів синоптика температура нижча за середньодобову норму на 6-7 градусів, однак температурних рекордів поки що не досягнуто.

Надрукувати
мітки:
коментарів