Поділитись:

#Сім_сорок. Казкова маячня

Середа, 21 березня 2018, 07:40

Як зробити якісну маніпуляцію в медійному просторі? Беремо факти, змішуємо їх і розставляємо у потрібному порядку. Про щось мовчимо, щось додумуємо. Бінго! На виході інформаційний фаст-фуд, яким можна вміло мочити політичних конкурентів.

В медійному середовищі не прийнято публічно критикувати колег: як-не-як цехова солідарність. Проте дехто з волинських осіб, які називають себе журналістами, таких слів навіть не чув. Ну та й добре.

Так ось, вчора видання "Волинські новини" видали в ефір матеріал "Кому давали луцьку землю під забудову у 2012-2016 роках". Метою, очевидно, було намагання відбілити останню скандальну роздачу землі більшістю у Луцькій міській раді.

У цьому матеріалі з-поміж інших йдеться і про депутата міськради Андрія Покровського та фірму "Казкова оселя". Відразу скажу, що так, зараз Покровського можна вважати основним донором "Конкурента", головредом якого я є зараз. Але мене обурює не сам факт наїзду на депутата, а нахабна спроба підтасувати факти людьми, які називають себе журналістами.

Отож, ВН пише, що у 2015 році "Казковій оселі" виділили земельну ділянку, площею 0,7 гектара на вулиці Чорновола. А у тексті рішення йдеться про те, що при укладанні інвестиційної угоди 8% житлової площі має бути передано Луцькій міськраді для забезпечення житлом бійців АТО. Будинок зданий в експлуатацію, але цей пункт рішення так ніхто і не виконав.

Тепер слідкуйте за руками:

У 2015 році ЛМР справді ухвалює рішення про землю на Чорновола для "Казкової оселі". АЛЕ. Цей будинок ще досі знаходиться на стадії проектування. Натомість, як доконаний факт, нам демонструють будинок, побудований "Казковою оселею" на вулиці Ветеранів. Тому зрозуміло, що після здачі цього будинку ніякі квартири не передавалися.

Насправді прикро, що журналісти не перевіряють фактів, а пишуть під чиюсь диктовку. Такі речі екстраполюються на всю популяцію нашою професії, тому й в суспільстві побутує стереотип про "продажних і тупих" журналістів. І вдвічі прикро, коли тебе вважають таким, попри те, що свою роботу ти намагаєшся виконувати якісно.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів