Поділитись:

Геть паркани, геть городи!

П'ятниця, 23 березня 2018, 07:40

Трухляві дошки та іржаві загорожі – не найкращий варіант облаштування прибудинкової території. Та й грядки моркви чи петрушки/укропу не додають естетичного вигляду луцьким дворам. Тож абсолютно правильним на доречним видається рішення міськради про знесення страхітливих парканів та знищення городів під вікнами багатоквартирних будинків. Списки адрес затвердили, власників попередили, муніципалів на демонтаж скерували – раз-два-три, і справа зроблена. Благоустрій відновили. Справді відновили?

Пам'ятаю, як у дитинстві мені здавалося дуже несправедливим, що у сусідів є клаптик городу біля дому, на якому червоніли смачнющі суниці, а нам, дітлашні, туди було зась! Звісно, ми все одно регулярно нею ласували, отримували від батьків за це на горіхи, і знову лазили через паркан… Чому таких міні-городів "не видавали" всім і взагалі хто вирішив, що ділянка під вікнами належить власникам квартир на першому поверсі? Нечесно, зважаючи на те, що ми жили на четвертому.

Та як би сумно не було, ці клаптики-городики були доглянуті, загороджені дбайливими господарями невисокими охайними парканами і всі знали, що сміття, лушпиння від насіння чи обгортки від цукерок туди кидати не варто, бо влетить, що і втекти не встигнеш)

А тепер цю "суничну лавочку" прикриють – паркан навколо неї опинився в переліку, хоч це зовсім не трухляві дошки. Але що далі? Загорожу знесуть, доступ до зелених насаджень відновлять і що? Які ж там будуть "насадження"? Трава і бур'яни? Чи, може, прийде тьотя з вулиці і буде висаджувати там кущі троянд? Не думаю.

Як на мене, то хай на тих ділянках ростуть сусідські суниці, до яких нам зась, аніж валяються недопалки і порожні пляшки. Коли є конкретний господар, то буде порядок, а коли це – "спільна власність", то й доглядати не буде кому.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів