Поділитись:

Волинь отримала нового губернатора

П'ятниця, 23 березня 2018, 15:21

Президент України Петро Порошенко 23 березня у Луцьку представив нового голову Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка.

"Це гарна нагода висловити слова вдячності Гунчику, який у непрості часи зробив корисні кроки і роботу як голова ОДА, і привітати його роботу оплесками. Володимир Гунчик отримав пропозицію перейти на іншу цікаву роботу і погодився. Але Волинь близька до мого серця. Новий губернатор, Олександр Савченко, якого я знаю 18 років, – це є професійна, рішуча, патріотична, дуже грамотна і обдарована людина, яка має завдання підтримати всі тенденції, започатковані паном Володимиром, але захистити волинський бізнес, забезпечити порядок. Він (Савченко, – К) очолював важливий департамент у МВС, є генерал-полковником і впевнений у тому, що ті завдання, які я ставлю, є надзвичайно амбітні і важливі", – зазначив Порошенко

Володимиру Гунчику, який досі займав цю посаду, подякували за роботу.

Довідково:

Володимира Гунчика призначили на посаду 25 липня 2014 року.

Савченко Олександр Ілліч народився 5 серпня 1957 року в с. Нижні Верещаки Олександрівського району Кіровоградської області.

1979 року закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування (факультет "Будівельні та шляхові машини і устаткування"), здобувши кваліфікацію інженера-механіка. У 1994 році закінчив Українську академію внутрішніх справ за спеціальністю "Правознавство", здобув кваліфікацію юриста.

У 1979 році працював механіком РМЦ Красноярського виробничого об`єднання "Залізобетон".

З 1979 по 1981 рік служив у лавах Збройних Сил України.

З 1981 по 1984 рік працював інженером автогосподарства ГОЗО УВС м. Києва.

З 1984 по 2005 рік проходив службу в органах внутрішніх справ України.

З 2005 по 2007 рік – директор Департаменту Державної служби охорони Міністерства внутрішніх справ України.

З 2007 по 2010 рік працював заступником Міністра внутрішніх справ України -начальником міліції громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України.

З 2012 по 2014 рік працював помічником-консультантом народного депутата України Развадовського В.Й. У 2014 році також працював директором Департаменту економічної безпеки та управління ризиками Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

З 2014 по 2016 – директор Департаменту економічної, промислової, інформаційної безпеки та управління ризиками Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Із січня минулого року був перший заступником голови Київської облдержадміністрації.

Савченко Олександр Ілліч має науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право.

Нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, має почесне звання "Заслужений юрист України".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЩО ЗАДЕКЛАРУВАВ ПРЕТЕНДЕНТ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ ВОЛИНСЬКОЇ ОДА ОЛЕКСАНДР САВЧЕНКО?

Надрукувати
мітки:
коментарів