Поділитись:

У Луцьку посилено патрулюватимуть місця, які діти вважають небезпечними (фото)

Субота, 24 березня 2018, 15:21

Волинські патрульні будуть приділяти більшу увагу тим місцям у Луцьку, які, на думку, дітей є найбільш небезпечними.

Про це інформує прес-служба Патрульної поліції Волинської області.

Зокрема дітей турбує погане освітлення, відсутність "зебри", багато п'яних, маршрутки, які рідко їздять, відсутність світлофорів і "лежачих поліцейських" тощо.

Кілька місяців школярі відзначали на картах мікрорайонів міста небезпечні, на їхню думку, місця, та писали свої коментарі й зауваження.

"Усі ці напрацювання ми зібрали та проаналізували. Узагальнену інформацію передали особовому складу, аби екіпажі патрульних заїжджали в ті місця або ж приділяли їм посилену увагу", – каже інспектор зі зв'язків з громадськістю Ольга Шмігель.

Аналіз дитячих позначень свідчить про те, що в більш густозаселених районах небезпечними учні вважають парки, сквери і місця масового скупчення людей (біля розважальних центрів, нічних клубів, цілодобових магазинів). Вони пишуть, що тут ходять невідомі й підозрілі люди, небезпечно переходити дорогу або ж страшно йти ввечері через погане освітлення територій.

У менш заселених районах є свої характерні проблеми: погані дороги, відсутність розмітки або ж так звані "притони", де збираються підозрілі особи.

"У школярів, здебільшого, один маршрут, але ж часом вони гуляють з друзями і можуть віддалятись від дому, тому й помічають чи закинуті будівлі, чи підозрілих людей. Діти взагалі дуже спостережливі, тому їхня думка для нас важлива. До того ж, вони чесні і прямолінійні, пишуть те, що думають, тож про деякі відзначені ними місця й проблеми ми раніше й не знали", – розповів інспектор Роман Ткачук.

У майбутньому проект "Карта міста Луцька безпечного для дітей" триватиме, адже головна мета – аби таких місць, які, на думку дітей, є небезпечними, ставало менше.

Надрукувати
мітки:
коментарів