Поділитись:

Луцьк хоче купити старий спорткомплекс за 3,3 мільйонів гривень (фото)

П'ятниця, 30 березня 2018, 08:05

На сайті Луцької міської ради оприлюднили проект рішення про придбання у комунальну власність територіальної громади міста нежитлового приміщення за адресою Глушець, 20. Мова йде про спортивний комплекс "Спартак".

Загальна площа приміщення 1838,5 кв. м. Воно поділене на три корпуси та належить на праві власності Волинській обласній організації фізкультурно-спортивного товариства "Спартак".

Відповідно до висновку про вартість об'єкту оцінки, яку провів ФОП Городюк О. М., сума покупки складе 3 мільйони 351 тисячу 170 гривень. У разі укладання угоди, його передадуть на баланс ДЮСШ №3 Луцької міської ради.

Керівник департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик пояснив, що міська рада використовувати це приміщення не може.

"На сьогодні, і у попередні роки ситуація зі "Спартаком" не дуже хороша у плані фінансового утримання тренерів, забезпечення дітей. Це досить великий, хороший, перспективний спортивний об'єкт спортивної інфраструктури", - зазначає Веремійчик.

Він додав, що спочатку розглядали варіант оренди приміщення. Але вкладати бюджетні гроші у ремонт не власного приміщення сумнівно.

"Ми там можемо розмістити ДЮСШ №3, розвивати спорт, мати можливість запропонувати більшій кількості дітей займатися. Звичайно, це не є сучасний спорткомплекс, воно трошки у занедбаному стані. Але будемо готувати розрахунки про можливість покращення, модернізації об'єкту", - зазначає посадовець.

Якщо "Спартак" придбають, то там будуть займатися художньою гімнастикою, легкою та важкою атлетикою, боксом, можливо, велоспортом у перспективі.

Колишній заступник міського голови Луцька Юрій Моклиця, який свого часу опікувався питанням "Спартаку", зазначив, що погоджується з рішенням придбати майно у комунальну власність.

"Ми свого часу працювали над тим, аби залучити його у комунальну власність, бо це об'єкт, який не може собі дозволити утримувати громадська організація, місто – може. Це логічно і закономірно. Ми пробували повернути його через суд, шукаючи частку міського фінансування. Якби знайшли, то цей об'єкт був би переданий місту безкоштовно. На жаль, ці всі напрацювання, які зробила прокуратура, нічого не дало. Це залишилося у власності у громадської організації. Але ідея, аби об'єкт був у комунальній власності – супер", - зауважив Юрій Моклиця.

Одначе він має пересторогу щодо механізму купівлі і вважає, що потрібно звернути посилену увагу на оцінку вартості майна, формування ціни майна. Саме це повинно турбувати платників податків міста.

Поруч із спорткомплексом є майданчик ><span class=Поруч із спорткомплексом є майданчик

Нагадаємо, що в місті створили спортшколу №3, де запропонували вчителювати тренерам зі "Спартаку". У цьогорічному бюджеті на "Спартак" з міського бюджету кошти не виділили, натомість дали гроші на фінансування спортшколи №3.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ІЗ БЮДЖЕТУ ЛУЦЬКА ПРОПОНУЮТЬ ДАТИ ГРОШІ "СПАРТАКУ" ЛИШЕ НА ЗАРПЛАТИ ТРЕНЕРАМ

Надрукувати
мітки:
коментарів