Поділитись:

На тролейбусах луцького "Богдана" стоять українські двигуни (фото)

Понеділок, 02 квітня 2018, 13:54
На тролейбусах луцького

У процесі виготовлення тролейбусів на Луцькому автозаводі "Богдан" використовуються двигуни лише вітчизняного походження.

Про це заявили в прес-службі корпорації.

У нові тролейбуси встановлюються двигуни виробництва харківського підприємства "Електроважмаш". Перші зразки цих комплектуючих виготовили ще минулого року, а зараз вони серійно встановлюються у нові тролейбуси "Богдан". Харківські двигуни пройшли сертифікацію, а випробування показали, що вони є кращими за попередні зразки за низкою характеристик.

Кооперація з "Електроважмашем" стала фінальною крапкою програми імпортозаміщення у тролейбусах "Богдан", яку реалізує Корпорація, та дозволила позбутися залежності від закордонних двигунів.

На тролейбусах луцького

На тролейбусах луцького

На тролейбусах луцького

"Процес імпортозаміщення розпочався на підприємствах корпорації ще п'ять років тому і складався з великого переліку робіт з планування і подальшої реалізації відповідних заходів... Виготовлені минулого року двигуни стали завершальним етапом внутрішньоукраїнської кооперації підприємств автомобілебудівної галузі, яка сприяє розвитку регіональних економік. А це – відрахування у місцеві бюджети у вигляді податків, з яких у першу чергу і здійснюються соціальні виплати, фінансуються медицина та освіта", – наголосили в "Богдані".

Як наголосили в Корпорації, ця модель двигунів у Харкові раніше не виготовлялася, і на відпрацювання виробничого циклу "Електроважмашу" знадобився час. Як результат – минулого року завод випустив першу партію необхідних для вітчизняних тролейбусів двигунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ "БОГДАН МОТОРС" ПЕРЕЙШОВ НА УКРАЇНСЬКІ ЗАПЧАСТИНИ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів