Поділитись:

Водія луцької маршрутки № 9, яка врізалася у стовп, визнали винним

Вівторок, 10 квітня 2018, 13:40
Водія луцької маршрутки № 9, яка врізалася у стовп, визнали винним

Водія маршрутки № 9, яка влітку 2017 року врізалася в електроопору на вулиці Гнідавській, суд позбавив волі на термін 1 рік і 6 місяців.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Зокрема суд встановив, що водій 11 червня 2017 року близько 10 год. 50 хв., керуючи технічно справним автобусом марки "БАЗ А079.45" (АС 4686 ВК) і рухаючись вул. Гнідавською в напрямку до вул. Потебні зі сторони вул. Данила Галицького, через неуважність і порушуючи правила неправильно оцінив дорожню обстановку, відволікся від її спостереження, не дотримався безпечного бокового інтервалу і виїхав на тротуар по праву сторону ходу свого руху, де допустив зіткнення з електроопорою. У результаті псажири отримали травми.

Натомість водій свою вину не визнав. І запевнив, що аварія трапилася через несправність автобуса.

Із його слів, на ділянці дороги навпроти будинку № 26 автобус несподівано раптово втратив керування і відбулося зіткнення з стовпом електроопори. В результаті ДТП сам водій отримав тілесні ушкодження. Водій вважає, що причиною ДТП стала несправність транспортного засобу. Зокрема, коли він рухався вул. Гнідавською в напрямку до вул. Потебні, то помітив, що автобус, яким він керував,почало тягнути вправо, а тому йому на мить здалося, що припущене праве переднє колесо і подумав, що на найближчій зупинці перевірить це. Однак в цей момент йому назустріч виїхав легковий автомобіль, щоб уникнути зіткнення з ним, водій маршрутки повернув кермо праворуч. Автобус почав якось несподівано різко з′їжджати праворуч і не реагував на керування ним, потім декілька метрів переднім правим колесом просунуло його по бордюру проїжджої частини і викинуло на тротуар. В результаті автобус не зміг уникнути лобового зіткнення зі стовпом. Удар прийшовся якраз на кабіну водія. Швидкість автобуса була малою, приблизно 30-40 км/год. І рухався він під ухилом вверх, що видно із фототаблиць до протоколу огляду місця ДТП.

Допитавши свідків, суд все ж визнав винним у ДТП водія і призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк1 рік і 6місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий же термін.

До того ж водій повинен відшкодуватит витрати на лікування пасажирам і оплатити експертизу автобуса. На сам автобус суд наклав арешт.

На вирок може бути подана апеляційна скарга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКУ СТРАХОВКУ ОТРИМАЮТЬ ПАСАЖИРИ РОЗБИТОЇ ЛУЦЬКОЇ МАРШРУТКИ № 9

Надрукувати
мітки:
коментарів